Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC? (8 Tips)

Stefan

Als u de foutmelding ziet in Windows die aangeeft “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” dan heeft u mogelijk te maken met een applicatie die niet geschikt is voor uw Windows-computer.

Er zijn veel redenen waarom de foutmelding “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” wordt weergegeven in Windows. Het is dan ook niet mogelijk om direct een eenduidige oplossing te bieden voor deze foutmelding. Er zijn echter een aantal stappen die u kunt doorlopen om te kijken of hierna de foutmelding “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” is opgelost.

In dit artikel biedt ik u dan ook 8 tips waarmee u kunt proberen om de “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” error in Windows en de desbetreffende app op te lossen.

Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC

App uitvoeren als Administrator

Windows-gebruikers lopen regelmatig tegen permissie problemen aan. Het is daarom ook aan te raden om de app te openen als Administrator om te kijken of hierna de foutmelding is opgelost.

Open de Windows-verkenner. Navigeer naar de app die u niet kunt openen. Klik met de rechtermuisknop op de app of snelkoppeling en kies voor Als Administrator uitvoeren.

App uitvoeren als Administrator

Als het werkt om de app als Administrator te openen, dan klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling. Klik op het Compatibiliteit tabblad. Onderaan schakelt u de optie: Dit programma als Administrator uitvoeren in.

Dit programma uitvoeren als Administrator

Elke keer als u nu de app uitvoert via deze snelkoppeling wordt de app als administrator geopend.

Compatibiliteit hulpprogramma uitvoeren

Windows beschikt over meerdere hulpmiddelen om de compatibiliteit te controleren van een specifieke app. Het is aan te raden om dit hulpmiddel te gebruiken en daarmee de compatibiliteit van de app te controleren in Windows.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die u gebruikt om de app te openen. Klik op tabblad: Compatibiliteit. Klik daarna op de knop: Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren en volg de instructies.

Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren

App openen met andere gebruiker in Windows

Als er problemen zijn met het openen van de app in Windows dan kunt u proberen om de app te openen via een andere beheerdersaccount in Windows.

Lees ook
Website vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10

Log uit in Windows en log-in via een ander beheerdersaccount in Windows. Controleer of u de app nu wel kunt openen in Windows. Als de app wel opent in een ander account verwijder dan het bestaande account en gebruik het alternatieve account.

Controleer uw computer op malware met Malwarebytes

Een virus of enige vorm van malware kan voorkomen dat u een bepaalde app niet kunt openen. Als u de foutmelding opeens ziet en u heeft geen idee waar deze “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” foutmelding opeens vandaan komt dan is het aan te raden om uw computer te controleren op malware.

U kunt om malware te detecteren en te verwijderen de gratis test-licentie van Malwarebytes gebruiken. U kunt Malwarebytes gebruiken om 14-dagen zonder enige aankoop malware te detecteren en te verwijderen uit Windows.

Ontwikkelaarsmodus inschakelen in Windows

Ontwikkelaarsmodus in Windows betekend dat u apps kunt installeren die niet vanuit de Microsoft Store zijn gedownload. Het is goed om te kijken of het inschakelen van ontwikkelaarsmodus de foutmelding “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” oplost in Windows.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het menu. In de Windows-instellingen klik op Bijwerken en beveiliging. In het linkermenu klik op Voor ontwikkelaars.

Ontwikkelaarsmodus inschakelen in Windows

Schakel daarna de optie: Ontwikkelaarsmodus in. Lees ook even de informatie. Bevestig de ontwikkelaarsmodus nogmaals door op Ja te klikken. Controleer nu of u de app nu wel kunt openen. Zo niet, schakel dan de ontwikkelaarsmodus weer uit.

Windows schoon opstarten

Het komt voor dat een app niet kan worden uitgevoerd op uw PC omdat een andere app de toegang blokkeert.

Het is echter voor mij onmogelijk om na te gaan welke app dit mogelijk doet op uw computer. Daarom is het aan te raden om Windows “schoon” op te starten. U start dan Windows zonder toevoeging van apps en services. Hiermee voorkomt u een blokkade van apps met de “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” foutmelding tot gevolg.

Let op, u dient beheerder te zijn van de computer om onderstaande acties uit te kunnen voeren.

Lees ook
15 groepsbeleid instellingen om Windows te beheren

Begin met het openen van msconfig. In de Windows zoekbalk type: msconfig en open de Systeemconfiguratie.

msconfig openen

In de Msconfig systeemconfiguratie klik op het tabblad Services. Klik daarna op Alle Microsoft-services verbergen en daarna op de knop Alles uitschakelen.

alle microsoft services verbergen

Klik op tabblad Opstarten en daarna op de link: Taakbeheer openen.

In taakbeheer klik op tabblad Opstarten. Controleer de kolom status, waar de status Ingeschakeld is per opstart programma klik met de rechtermuisknop op de naam en wijzig de Status naar uitgeschakeld.

alle opstart programmas uitschakelen in windows

Herstart nu uw computer. Als uw computer terug opgestart is dan is Windows opgestart in een schone omgeving zonder alle niet Microsoft-services en niet essentiële opstart programma’s.

Controleer nu of u de app wel kunt openen. Indien het nog steeds niet werkt start dan Windows weer terug normaal op.

Als u klaar met het oplossen van het probleem in Windows na het schoon opstarten van Windows dan dient u Windows weer terug normaal op te starten.

Begin met het openen van msconfig. In de Windows zoekbalk type: msconfig en open de Systeemconfiguratie.

msconfig openen

In de Msconfig systeemconfiguratie klik op het tabblad Algemeen. Schakel daarna de optie “Normaal opstarten” in. Alle apparaat stuurprogramma’s en services worden weer opnieuw geladen.

Windows normaal opstarten met alle programmas en services

Klik nu op tabblad: Services. Klik eerst op de knop: Alle Microsoft-services verbergen om alle Microsoftservices weer opnieuw weer te geven. Klik daarna op de knop: Alles inschakelen.

alle services in windows inschakelen

In de Systeemconfiguratie (msconfig) klik op tabblad: Opstarten. Klik daarna op de link: Taakbeheer openen.

In taakbeheer klik op tabblad: Opstarten. Klik op ieder opstart programma met de rechtermuisknop waarvan de status is “Uitgeschakeld” en wijzig de status naar “Ingeschakeld”.

Alle opstart programmas inschakelen in Windows

Herstart uw computer weer normaal. Windows wordt nu weer opgestart met alle stuurprogramma’s en ingeschakeld services en apps.

System File Checker (SFC) uitvoeren

System File Checker is een applicatie die automatisch beschadigde of ontbrekende systeembestanden kan herstellen in Windows. Als er systeembestand problemen veroorzaakt dan kan er in Windows van alles misgaan, denk aan vastlopers, blauw scherm, een traag systeem, foutmeldingen, of een app die niet opent etc.

Lees ook
Hoe kan ik een printer delen in Windows 11? Dit is hoe!

System File Checker afgekort SFC kan deze belangrijke systeembestanden herstellen.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en klik op Als Administrator uitvoeren.

In het Opdrachtprompt-venster typt u het volgende commando:

SFC /scannow

System File Checker wordt nu uitgevoerd. Het SFC proces kan wel tot 2 uur duren, even geduld dus.

Als er problemen worden gevonden in Windows worden deze problemen automatisch opgelost.

system file checker uitvoeren

32-bit of 64-bit app

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn er twee versies van apps beschikbaar: 32-bits en 64-bits. Windows 10 is geen uitzondering en wordt geleverd in zowel 32-bits als 64-bits versies.

Een Windows 32-bits versie is ontworpen om alleen te werken met 32-bits apps, terwijl een Windows 64-bits versie kan werken met zowel 64-bits als 32-bits apps.

Als u de fout deze app kan niet worden uitgevoerd op uw pc ziet, komt dit waarschijnlijk omdat u probeert een 64-bits versie van een bepaalde app uit te voeren op een 32-bits versie van Windows 10.

U kunt de Windows architectuur (of er een Windows 32-bit of 64-bit versie is geïnstalleerd) controleren op de volgende manier.

In de Windows zoekbalk type: informatie over uw pc.

Klik op het resultaat. In de informatie ziet u of u of er een Windows 64-bit of 32-bit is geïnstalleerd en welke over welke processor u beschikt.

Informatie over uw pc

Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, drukt u op Start, klikt u met de rechtermuisknop op “Computer” en kiest u vervolgens “Eigenschappen”. Op de pagina “Systeem” zoekt u naar de vermelding “Systeemtype” om te zien of uw besturingssysteem 32-bits of 64-bits is.

Zoals ik eerder heb vermeld, kan de 32-bits versie van Windows 10 geen 64-bits apps uitvoeren, en om dit probleem op te lossen, moet u een 32-bits versie vinden van de software app die u probeert uit te voeren.

Een andere oplossing is om over te schakelen naar een 64-bits versie van Windows 10. Helaas is dit geen eenvoudig proces, u dient dan Windows volledig opnieuw te installeren met de correcte architectuur.

Ik hoop dat u hiermee de foutmelding “Deze app kan niet worden uitgevoerd op uw PC” heeft kunnen oplossen. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *