Computer prestaties weergeven via Game Bar in Windows 11

Stefan
Computer prestaties weergeven via Game Bar in Windows 11

Als u constant op de hoogte wilt blijven van de computer prestaties, dan kunt u via de prestatiemeter in de Game Bar deze informatie realtime tonen op het bureaublad.

De prestatiemeter in de Game Bar van Windows 11 biedt u realtime-informatie over de prestaties van uw computer tijdens het gamen of het uitvoeren van andere zware taken. Deze functie is bijzonder nuttig om te begrijpen hoe goed uw computer presteert en om mogelijke knelpunten te identificeren.

Zo kunt u er de volgende informatie realtime mee tonen op het bureaublad.

  • Informatie over de CPU. Hoe hard wordt de CPU op dat moment belast in een percentage en kleine grafiek.
  • Informatie over de videokaart (GPU). U ziet hoeveel de videokaart wordt belast in een percentage en kleine grafiek.
  • Informatie over VRAM: u ziet hoeveel GB de videokaart gebruikt aan geheugen voor grafische taken in percentage en een kleine grafiek.
  • Informatie over RAM: u ziet hoeveel RAM-geheugen er wordt gebruikt in percentage en een kleine grafiek.
  • Informatie over het aantal “frames per seconden” (FPS): Als u een spel aan het spelen bent, dan ziet u het aantal frames per seconden de videokaart verwerkt.

Gerelateerd: Hoge prestaties energieschema instellen.

Computer prestaties weergeven via Game Bar in Windows 11

Om de prestatiemeter met de computer prestaties realtime weer te geven opent u de game bar. Dit doet u door via de taakbalk te zoeken op “game bar” of door op de Windows + G toetsencombinatie te drukken.

Game Bar openen

Als u de Game Bar opent, dan ziet u bovenin een zwart menu ontstaan. Klik bovenin het menu op de prestatiemeter. Wanneer u vele andere widgets ziet, dan klikt u erop om te verbergen.

Prestaties in Game Bar Windows 11

U ziet nu de prestatiemeter in de Game Bar op uw bureaublad. Om de prestaties opties te wijzigen klikt u bovenin het menu op “prestaties opties”.

Lees ook
Windows 11 probleemoplossers - Alles wat u wilt weten

Prestaties Game Bar

In de prestatie instellingen kunt u verschillende opties wijzigen. Zo kunt u de grafiekpositie wijzigen naar rechts, links of boven. Ook kunt u de doorzichtigheid van de prestatiemeter wijzigen en de accentkleur.

In de metrischegegevens kunt u bepaalde prestatiemeters in- of uitschakelen door de optie te selecteren. Stel dat u bijvoorbeeld alleen informatie over de prestaties van de videokaart wilt tonen, dan deselecteert u alle andere prestatiemeters.

Game Bar prestatiemeter opties

Wanneer u de prestaties in de game bar heeft gewijzigd, dan sleept u de prestatiemeter naar de gewenste positie op het bureaublad en klikt u op het vastmaken pictogram. De prestatiemeter is nu vastgezet op het bureaublad en altijd zichtbaar op de voorgrond.

Prestatiemeter vastmaken op het bureaublad

Lees ook: RAM, CPU, NIC en GPU toevoegen aan Windows 11 widgets.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *