Download Windows 11 22H2 nu beschikbaar voor iedereen

Stefan
Download Windows 11 22H2 nu beschikbaar voor iedereen

Microsoft is langzaam bezig met het uitrollen van de Windows 11 22H2 update. Op deze meeste computers zal de 22H2 update worden geïnstalleerd via Windows update.

Als u echter niet kunt wachten om alle nieuwe functies en oplossen uit te testen, dan kunt u de Windows 11 22H2 update handmatig downloaden.

In deze nieuwe release introduceert Microsoft een bijgewerkte versie van de Windows verkenner die eindelijk in de toekomst ondersteuning biedt voor tabbladen en een opnieuw ontworpen navigatiepagina. Taakbeheer komt met een nieuwe en moderne interface, evenals Live ondertitels en spraak besturing.

Als onderdeel van de Windows 11 22H2 update worden veel bureaublad componenten bijgewerkt om de bureaubladervaring consistenter te maken. Zo zal het Start menu mappen en aanbevelingen ondersteunen. Daarnaast verschijnt een nieuw Snap layouts flyout vanaf de bovenkant van het scherm als onderdeel van de Snap assist ervaring.

De titelbalken van oude onderdelen, zoals het Uitvoeren, zijn in deze versie ook bijgewerkt met het semitransparante uiterlijk. Het actiecentrum, de Afdrukwachtrij en Snelle instellingen zijn allemaal bijgewerkt.

Hardwarevereisten voor upgrades naar Windows 11 22H2

Als uw apparaat al Windows 11 21H2 heeft geïnstalleerd, kunt u Windows 11 22H2 installeren zonder dat er iets verandert aan de hardwarevereisten.

Voor de mensen die van plan zijn te upgraden vanuit Windows 10, moet u ervoor zorgen dat de hardware voldoet aan de minimale vereisten. Een voorbeeld hiervan is een 64-bit dual-core processor, 4GB RAM, 64GB vrije schijfruimte, TPM en Secure Boot 2.0.

Lees ook: Windows 11 22H2 installeren op niet ondersteunde computer.

Voor een nieuwe installatie moet u een account aanmaken met uw Microsoft-account, wat betekent dat uw apparaat verbonden moet zijn met het internet voordat de installatie kan worden voltooid.

Lees ook
4 manieren om een programma vast te maken aan de taakbalk

Ook is er eindelijk ondersteuning voor verschillende nieuwe processoren. Deze lijst van nieuw ondersteunde processoren kunt u vinden op de Intel, AMD, en Qualcomm websites.

Om te controleren of uw PC voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 11 22H2 maakt u gebruik van de PC Health Check app.

Download Windows 11 22H2 nu beschikbaar voor iedereen

Om Windows 11 22H2 te downloaden opent u de website: https://www.microsoft.com/software-download/windows11

Download Windows 11 22h2 iso

Selecteer de gewenste taal. Als u Nederlands zoekt dan klikt u op “Dutch”. Klik hierna op Confirm.

Windows 11 22h2 iso in het Nederlands downloaden

Klik op de “Download” knop. Hierna wordt de Windows 11 22h2 iso naar uw computer gedownload. Dit Windows 11 22H2 ISO bestand kunt u vervolgens op een USB stick plaatsen of openen om Windows 11 22h2 te installeren.

Windows 11 22h2 iso bestand downloaden

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
  1. Goede avond,
    mijn laptop is een HP elitebook met w11 pro versie 21H2; deze wil ik nu updaten naar 22H2; maar mijn HP is niet “W11-Geschikt”; dankzij Rufus heb ik de update van W10 naar W11 kunnen doen.
    Vandaag lukt de update naar 22H2 niet, met de melding “Kan niet controleren of uw PC “w11-geschikt is”. ik gebruik opnieuw Rufus met een download van de multiversie – nederlands van W11-22H2. Als ik vanuit de iso file de setup start, dan kan ik alleen een volledig nieuwe versie van W11-22H2 installeren zodat alle data en apps gewist worden.
    grt René

  2. Onlangs werd via Windows update versie Windows 11 22H2 geïnstalleerd op mijn laptop en op desktop. Op geen van de twee zie ik in Verkenner de functie “tabbladen” . Werd deze functie er dan toch niet in opgenomen?

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *