Dubbelklik snelheid van de muis wijzigen in Windows 11

Stefan
Dubbelklik snelheid van de muis wijzigen in Windows 11

Als u problemen ervaart met het bedienen van de muis. Bijvoorbeeld als u slecht kunt dubbelklikken met de primaire muisknop, dan kunt u in Windows 11 deze dubbelkliksnelheid aanpassen.

Dit is vooral handig voor mensen met een beperking aan hand of vinger(s). U kunt via de Windows 11 instellingen de dubbelklik snelheid langzamer of sneller aanpassen.

Om de gewenste dubbelklik snelheid te testen kunt u in de instellingen proef klikken op een map om de gewenste dubbelkliksnelheid volledig in te stellen naar wens. Dit is hoe het werkt.

Dubbelklik snelheid van de muis wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op Instellingen in het menu. Aan de linkerzijde klik op “Bluetooth en Apparaten” en daarna op “Muis”.

Muis instellingen openen in Windows 11

Klik vervolgens onderaan bij “Verwante instellingen” op “Aanvullende muisinstellingen”.

Aanvullende muisinstellingen

In de “Dubbelkliksnelheid” kunt u de snelheid instellen op de gewenste instelling. Dit kunt u doen door de schuif naar langzaam of naar snel te verplaatsen.

Dubbelklik op de map als u de instelling wilt testen. Als de map niet wordt geopend of gesloten, kunt u een langzamere instelling overwegen.

Dubbelkliksnelheid van de muis wijzigen in Windows 11

Ik hoop dat u hiermee de dubbelkliksnelheid van de muis heeft kunnen aanpassen in Windows 11. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *