Dynamisch vergrendelen inschakelen in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

De Creators update voor Windows 10 introduceert verschillende nieuwe tools en functies, waaronder Dynamisch vergrendelen. Hierdoor heeft u meer controle over de beveiliging van uw Windows computer.

Dynamisch vergrendelen is ontworpen om een vertrouwd apparaat in de buurt te detecteren via Bluetooth en de computer te vergrendelen en te ontgrendelen wanneer deze weggaat of in de buurt komt.

Dynamisch vergrendelen werkt door de nabijheid van een gekoppeld apparaat te detecteren, zoals de smartphone die u in uw zak hebt. In dit voorbeeld is het eerste wat we moeten doen, het koppelen met onze telefoon.

Het koppelen met andere Bluetooth-apparaten zal bijna precies hetzelfde zijn als hier wordt getoond.

Dynamisch vergrendelen werkt alleen als uw PC een Bluetooth verbinding heeft.

Dynamisch vergrendelen inschakelen

Open Instellingen en ga naar Apparaten, klik op Bluetooth & Andere apparaten. Schakel Bluetooth in en doe dit ook op uw telefoon.

bluetooth inschakelen

Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat, selecteert u deze.

Als u uw apparaat niet in de lijst ziet staan, moet u mogelijk uw USB-stuurprogramma’s voor uw pc bijwerken: zoek naar de Bluetooth USB-module in Apparaatbeheer. Eenmaal succesvol gekoppeld, bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamic vergrendelen.

bluetooth apparaat kopellen

Ga naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties en navigeer naar beneden naar
de sectie Dynamisch vergrendelen.

Vink de optie aan dat zegt “Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt wanneer u niet aanwezig bent”.

Hopelijk is dat – in de veronderstelling dat Bluetooth werkt – alles wat u hoeft te doen om de dynamisch vergrendelen functie te gaan gebruiken.

dynamisch vergrendelen bluetooth telefoon

Zodra u de telefoon ziet die onder de beschikbare apparaten staat selecteert u deze.

Eenmaal succesvol gekoppeld bent u klaar om te beginnen met het instellen en gebruiken van Dynamisch vergrendelen.

Dynamisch vergrendelen heeft wel wat “bugs”. Zo wordt dynamisch vergrendelen pas geactiveerd na dat Windows pas na 30 seconden heeft gedetecteerd dat het bluetooth signaal verdwenen is. Mocht er in de tussentijd iemand anders met de computer gaan werken dan wordt dynamisch vergrendelen helemaal niet geactiveerd.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Bedankt voor het lezen.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓