More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10? 2 Simpele methodes!

  Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10? 2 Simpele methodes!

  Heel veel apparaten met Windows 10 erop geïnstalleerd hebben ook de Bluetooth functionaliteit om externe apparatuur te koppelen middels Bluetooth. Bluetooth kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een muis, printer, koptelefoon of keyboard te pairen via Bluetooth.

  Echter om eerst apparaten te kunnen koppelen dient U wel Bluetooth in te schakelen in Windows 10. Hierna kan uw Windows 10 apparaat gevonden worden en Windows 10 anderzijds ook de randapparatuur kan vinden en ermee kan verbinden.

  Voordat ik uitleg hoe je bluetooth kan inschakelen in Windows 10 is het leuk om te weten wat Bluetooth nu eigenlijk is en hoe het werkt. In het kort leg ik uit wat Bluetooth is en hoe het werkt tussen twee apparaten.

  Wat is Bluetooth?

  Bluetooth is een draadloos radio communicatie standaard die is ontworpen voor communicatie over korte afstanden, tussen verschillende soorten apparaten. De Bluetooth technologie gebruikt 2,4 GHz frequenties net zoals de de 802.11b en 802.11g draadloze netwerk standaarden. Echter gebruikt Bluetooth minder “kracht” en dit zorgt voor een veel korter bereik, tragere overdrachtssnelheden en een lager stroomverbruik.

  Je hebt bij Bluetooth verschillende versies, Bluetooth 1 tot en met 5. Het verschil zit hem in de kwaliteit (sterkte van het signaal), het soort apparaten wat met elkaar kan verbinden en de hoeveelheid stroom die de chip verbruikt.

  Bluetooth is in 1994 uitgevonden door het Zweedse bedrijf Ericsson. Echter, sinds 1998 wordt de Bluetooth standaard beheerd door de Special Interest Group (SIG) Bluetooth. Leuk om te weten.

  Hoe Bluetooth inschakelen in Windows 10?

  Er zijn twee simpele manieren om Bluetooth in te schakelen in Windows 10. De eerste is via het Actiecentrum, en de tweede is via Instellingen. Beide methodes om Bluetooth te activeren in Windows 10 zal ik toelichten met afbeeldingen.

  Bluetooth inschakelen via het Actiecentrum in Windows 10

  Rechts onderin bij Windows 10 vind u het actiecentrum icoon, U ziet dit icoon in de onderstaande afbeelding. Als u hierop klikt opent zich het actiecentrum, dit is een snel-menu voor het activeren van bepaalde functies in Windows 10.

  Middels het actiecentrum kunt U simpel en snel Bluetooth aan of uitzetten door op het “Bluetooth” tegeltje te klikken. Indien de Bluetooth tegel blauw kleurt staat Bluetooth aan en is de tegel grijs dan staat Bluetooth uit.

  bluetooth inschakelen windows 10 actiecentrum

  Zet Bluetooth aan door erop te klikken en klik met de rechtermuisknop op de Bluetooth tegel, open nu Ga naar Instellingen.

  windows 10 bluetooth instellingen

  De volgende stap kunt U overslaan, klik hier om naar de Bluetooth instellingen te gaan. Dit was methode 1 om Bluetooth in te schakelen in Windows 10.
  Methode 2 wordt hieronder beschreven.

  Bluetooth inschakelen via Instellingen in Windows 10

  Een andere manier om Bluetooth in te schakelen is via de Instellingen in Windows 10. Klik op de start-knop en selecteer Instellingen uit het menu.

  windows 10 instellingen

  Klik nu op Apparaten in het Instellingen menu.

  windows 10 apparaten beheren

  Uit het linker menu klik op Bluetooth, en schakel Bluetooth in door op de slider te klikken.

  bluetooth aanzetten in instellingen windows 10

  Bluetooth apparaten beheren in Windows 10

  Er verschijnt nu een venster met Bluetooth instellingen. In dit venster kunt U Bluetooth apparaten beheren, koppelen en uw Windows 10 apparaat detecteer baar maken voor andere apparaten.

  Bij “Verwante instellingen” open het “Meer Bluetooth-instellingen” menu. In het Bluetooth instellingen menu, zet een vinkje bij “Bluetooth-apparaten kunnen deze pc vinden” en klik op Toepassen en daarna op OK.

  Hiermee maakt U uw Windows 10 apparaat detecteer baar voor andere externe apparatuur of computers etc.

  bluetooth apparaten beheren windows 10

  In de instellingen kunt U apparaten koppelen door op de naam van het apparaat te klikken en Koppelen te kiezen. Het apparaat wordt daarna verbonden met uw Windows 10 apparaat.

  windows 10 bluetooth apparaat verbonden

  Wat als ik geen Bluetooth instellingen kan vinden in Windows 10?

  Als er geen Bluetooth instellingen te vinden zijn in Windows 10 via het actiecentrum of via de Instellingen dan beschikt uw apparaat niet over een ingebouwde Bluetooth chip. U kunt dan het beste een Bluetooth dongel kopen (bol.com).

  Een bluetooth dongel of bluetooth adapter is een externe, vaak via USB verbonden Bluetooth apparaat die U kunt gebruiken om toch apparaten via Bluetooth met elkaar te koppelen.

  Ik hoop U hiermee geholpen te hebben, heeft U een vraag dan kunt U het onderstaande commentaar veld gebruiken. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Avatar of Stefan
  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  P.Boers
  P.Boers
  11 maanden geleden

  De tegel waar je bluetooth mee in of uit schakelt is plotseling weg.
  Help mij aub om die weer terug te zetten.

  Yves
  Yves
  6 maanden geleden

  Ik wil bluetoth inschakelen op mijn laptop (Windows 10) maar ik kan geen tegel van bluetoth vinden. Wat moet ik doen?
  groet, bedankt voor alle tips!
  Yves

  Jaap
  Jaap
  5 maanden geleden

  Bovenstaande werkt allemaal niet, dus ook de aangeschafte dongel werkt niet op de desktop win 10. Dongel getest op andere pc en werkt gewoon, dus daar ligt het niet aan. Is een pci kaart wifi met bluetooth een optie of gaat deze ook niet herkend worden, want dan heb je misschien alleen wifi. Ook microsoft geeft niet de oplossing voor mij.
  Mvg Jaap

  Jaap
  Jaap
  5 maanden geleden
  Antwoord aan  Stefan

  Is gedaan, maar geen resultaat. In devices staan 2 regels voor bluetooth op handmatig. Op advies deze op auto gezet, ook dit heeft geen effect.

  Recente artikelen

  Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

  Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen...

  Mac detecteert harde schijf niet? Vind hier de oplossing!

  Een externe hardeschijf is erg handig als u grote bestanden wilt opslaan van uw Mac. Als u een externe hardeschijf gebruikt kunt u veel...

  Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

  Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi...

  Batterij percentage weergeven in Mac OS Big Sur

  Het batterij percentage wordt in MacOS Big Sur standaard verborgen. Het batterij percentage wordt niet weergegeven, Big Sur laat alleen zien aan de hand...
  7
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x