Home PC tips Windows Een FTP netwerkstation aanmaken in Windows 11

Een FTP netwerkstation aanmaken in Windows 11

0
Een FTP netwerkstation aanmaken in Windows 11

Als netwerkdetectie is ingeschakeld in Windows 11 kunt u verschillende netwerkstations aanmaken. Een netwerkstation is een netwerkverbinding naar een andere locatie via bijvoorbeeld een FTP server.

U kunt FTP als netwerkstation gebruiken voor alle FTP verbinding die u heeft aangemaakt. Dit kan een FTP server zijn op een webserver om bestanden te beheren. Het kan ook een FTP server zijn op een tablet of mobiele telefoon om bestanden die zijn geplaatst op deze apparaten te beheren.

Ik ga ervan uit in dit artikel dat u de FTP server al heeft geïnstalleerd op het apparaat waarmee u wilt verbinden. U leest hoe u via de Windows verkenner een netwerkstation kunt aanmaken naar deze FTP server.

Een FTP netwerkstation aanmaken in Windows 11

Open de Windows verkenner. In de Windows verkenner klik op “Deze PC”. In het menu klik op de “…” knop. Klik op “Een netwerklocatie toevoegen” om verbinding te maken met de FTP server.

Klik op volgende om een FTP als netwerklocatie toe te voegen.

Klik op “een aangepaste netwerklocatie selecteren” en daarna op volgende.

In het veld “Internet- of netwerkadres” geeft u de servernaam of het IP-adres in van de FTP server waarmee u wilt verbinden. Houdt er rekening mee dat het begint met “ftp://” gevolgd door het IP-adres of servernaam en afsluitend met een dubbelepunt en FTP poort. De standaard poort voor FTP is 21.

U ziet in de afbeelding een voorbeeld. Klik op volgende.

U heeft meestal een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om verbinding te maken met een FTP server. Anoniem aanmelden kan, afhankelijk van de FTP server configuratie. Deze gegevens moeten bij u bekend zijn.

Geef de gebruikersnaam in om te verbinden met de FTP server. Klik op volgende.

Om de FTP snelkoppeling te herkennen in de Windows verkenner geeft u een duidelijke naam in. U ziet deze naam in de netwerklocaties. Klik op volgende.

Klik op voltooien om de FTP server als netwerklocatie toe te voegen. Na het voltooien wordt er geprobeerd verbinding te maken met de FTP server.

Als er aanvullende aanmeldgegevens nodig zijn dan zal Windows vragen om de aanmeldgegevens in te geven om verbinding te maken met de FTP server. Alleen de gebruikersnaam wordt door Windows opgeslagen. Als u het wachtwoord ook wilt opslaan vinkt u onderaan de optie “Wachtwoord opslaan” aan. Klik hierna op aanmelden.

Als u succesvol bent verbonden met de toegevoegde FTP server dan ziet u de inhoud van de server.

In de Windows verkenner ziet u een nieuwe “netwerklocatie” met de opgegeven naam. Dit is de FTP server. U kunt de inhoud openen door er dubbel op te klikken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten