Foutmelding 0x800704cf oplossen in Windows

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Steeds meer mensen rapporteren de foutmelding: 0x800704cf. De 0x800704cf error in Windows geeft aan dat u geen internetverbinding zou hebben. Echter, veel gebruikers melden dat ze wel internet hebben, maar Windows toch de foutmelding 0x800704cf weergeeft.

Al is er niet direct een exacte oplossing voor deze 0x800704cf foutmelding. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om deze specifieke foutmelding op te lossen.

Een aantal dingen die u vooraf kunt proberen is om te beginnen te controleren of u inderdaad geen internetverbinding heeft. Schakel indien nodig het internet uit en weer terug in en controleer opnieuw.

Als het nog steeds niet werkt en u nog steeds de 0x800704cf foutmelding ervaart in Windows schakel dan eens uw antivirus- of firewall software uit. Soms kan software van een derde zoals een internet beveiligingspakket inclusief firewall een internetverbinding tijdelijk blokkeren.

0x800704cf foutmelding in Windows oplossen

Antivirus software tijdelijk uitschakelen

Als u antivirus software gebruikt dan raadt ik u aan om te beginnen met het tijdelijk uitschakelen van de geïnstalleerde antivirus software.

Soms kan antivirus software de netwerkverbinding blokkeren met mogelijk tot gevolg dat het internet niet meer te bereiken is.

Controleer dus door de antivirus software tijdelijk uit te schakelen of de 0x800704cf foutmelding verdwijnt.

VPN Verbinding uitschakelen

Gebruikt u een VPN om verbinding te maken tot het internet via een beveiligde verbinding? Schakel dan de VPN tijdelijk uit om te controleren of de 0x800704cf error nu verdwijnt.

Schone herstart uitvoeren in Windows

Een schone herstart van Windows kunt u gebruiken om te identificeren of er conflicten bestaan tussen software. Als een bepaalde applicatie toegang tot het internet blokkeert dan kunt u met een schone herstart van Windows mogelijk identificeren welke software dit betreft en het programma uitschakelen of verwijderen.

DNS-cache verwijderen

Als op uw computer een IP-adres wordt omgezet naar een domeinnaam dan wordt er cache (tijdelijke bestanden) aangemaakt. Het is aan te bevelen om te kijken of het legen van deze DNS-cache in Windows de 0x800704cf foutmelding oplost.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen in windows

In het Opdrachtprompt venster type:

ipconfig /flushdns

ipconfig flushdns

U heeft nu de tijdelijke DNS-cache gewist in Windows. Controleer of de 0x800704cf foutmelding is opgelost.

Microsoft Store resetten

Sommige gebruiken melden dat de 0x800704cf foutmelding voorkomt in de Microsoft Store. Om problemen met de Microsoft Store op te lossen kunt u de Microsoft Store resetten.

U kunt bepaalde onderdelen van Windows herstellen naar standaard waarden, zo ook de Microsoft Store. In het Windows zoek venster in uw taakbalk type: Opdrachtprompt.

Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies Uitvoeren als Administrator uit het menu.

wsreset windows store

In het Opdrachtprompt venster typt u wsreset.exe. Wacht tot de reset is voltooid.

Opnieuw registreren van de Microsoft Store app

Door het opnieuw registeren van de Microsoft Store app kunt u simpel en snel problemen oplossen die zich voordoen in de Microsoft Store.

Klik met de rechtermuisknop op de start knop, kies Windows Powershell (Admin) uit de lijst.

Windows powershell openen

Kopieer en plak de volgende tekst in het PowerShell venster.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Herstart de Microsoft Store om te controleren of de Microsoft Store nu gestart kan worden zonder de 0x800704cf foutmelding.

Herinstalleren Microsoft Store

Door de Microsoft Store te verwijderen en opnieuw te installeren kunt u nogmaals proberen om het 0x800704cf probleem op te lossen.

Klik nogmaals op de start knop met de rechtermuisknop, selecteer Windows PowerShell (admin) uit het menu.

Windows powershell openen

In het Powershell venster, kopieer en plak de volgende tekst.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Remove-AppxPackage

Klik op Enter om de instructie uit te voeren. Kopieer daarna de volgende tekst en plak deze opnieuw in het Windows PowerShell venster.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Controleer nu of de 0x800704cf foutmelding is verdwenen m.b.t. Microsoft Store.

Alternatieve DNS-server instellen

Om een probleem met uw internetverbinding op te lossen kunt u veel doen op uw eigen computer. Echter als het probleem ligt bij de DNS-server (in de meeste gevallen bij uw internet provider) dan kunt u daar op dit moment niets aan veranderen. Een DNS instellen van een andere provider zoals Google kan dan het “DNS-server reageert niet” probleem op lossen.

In de Windows zoekbalk type:

ncpa.cpl

NCPA.cpl openen in Windows 10

Open het NCPA.cpl resultaat.

U ziet nu uw actieve internet verbindingen. Als u met de kabel verbonden bent met een netwerk of het internet klikt met de rechtermuisknop op Ethernet. Als u verbonden met via Wifi kies dan voor Wifi of Draadloze adapter. Kies eigenschappen uit het menu.

Netwerkverbindingen

Klik op “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en klik op de Eigenschappen knop.

Belangrijk: Noteer uw huidige DNS-server instellingen. Maak bijvoorbeeld een schermprint van de DNS-instellingen zodat u deze later eventueel terug kunt herstellen!

Klik op “De volgende DNS-serveradressen gebruiken”. In de voorkeur DNS vult u in: 8.8.8.8. en bij de Alternatieve DNS-server vult u in: 4.4.4.4.

Dit zijn de publieke DNS-servers van Google. Deze Google DNS-servers zijn over het algemeen sneller dan uw huidige internet provider DNS-servers.

alternatieve dns instellen in windows 10

Klik op OK en herstart uw computer.

DNS wissen en Winsock instellingen herstellen

Bij problemen met een internetverbinding of netwerkverbinding kan het helpen om de DNS-cache te wissen en de Winsock TCP/IP-instellingen te herstellen naar standaardwaardes.

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik op Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

Type nu de volgende commando’s per lijn in Opdrachtprompt. Druk na iedere lijn op enter om het commando uit te voeren.

netsh int ip reset
{ENTER}

netsh winsock reset
{ENTER}

ipconfig /flushdns
{ENTER}

U ziet nu dat de commando’s per stuk zijn uitgevoerd in het Opdrachtprompt. U dient de computer te herstarten. Zorg dat u deze website heeft opgeslagen in uw favorieten om terug te keren voor meer tips om dit probleem op te lossen.

winsock tcp ip instellingen resetten in windows

Probleemoplosser netwerkadapter

Om een internet probleem te identificeren en op te lossen kunt u gebruik maken van standaard probleemoplossers in Windows. Er is een probleemoplosser specifiek voor een netwerkadapter.

In het Windows systeemvak klik met de rechtermuisknop op het netwerk of Wi-Fi icoon. Kies Problemen oplossen uit het menu.

netwerkadapter probleem oplosser openen

De netwerkadapter probleem oplosser wordt nu gestart. U kunt kiezen welke netwerkadapter u wilt controleren. Ik raad aan om alle adapters te kiezen uit de lijst. Volg de stappen om het netwerk probleem te identificeren en mogelijk op te lossen.

netwerkadapter probleem oplossen geen internet wel wifi

Ik hoop dat een van deze tips u heeft geholpen om de 0x800704cf foutmelding in Windows op te lossen.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓