Foutmelding 0x800704cf oplossen in Windows

Stefan
Foutmelding 0x800704cf oplossen in Windows

Steeds meer mensen rapporteren de foutmelding: 0x800704cf. De 0x800704cf error in Windows geeft aan dat u geen internetverbinding zou hebben. Echter, veel gebruikers melden dat ze wel internet hebben, maar Windows toch de foutmelding 0x800704cf weergeeft.

Al is er niet direct een exacte oplossing voor deze 0x800704cf foutmelding. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om deze specifieke foutmelding op te lossen.

Een aantal dingen die u vooraf kunt proberen is om te beginnen te controleren of u inderdaad geen internetverbinding heeft. Schakel indien nodig het internet uit en weer terug in en controleer opnieuw.

Als het nog steeds niet werkt en u nog steeds de 0x800704cf foutmelding ervaart in Windows schakel dan eens uw antivirus- of firewall software uit. Soms kan software van een derde zoals een internet beveiligingspakket inclusief firewall een internetverbinding tijdelijk blokkeren.

0x800704cf foutmelding in Windows oplossen

Antivirus software tijdelijk uitschakelen

Als u antivirus software gebruikt dan raadt ik u aan om te beginnen met het tijdelijk uitschakelen van de geïnstalleerde antivirus software.

Soms kan antivirus software de netwerkverbinding blokkeren met mogelijk tot gevolg dat het internet niet meer te bereiken is.

Controleer dus door de antivirus software tijdelijk uit te schakelen of de 0x800704cf foutmelding verdwijnt.

VPN Verbinding uitschakelen

Gebruikt u een VPN om verbinding te maken tot het internet via een beveiligde verbinding? Schakel dan de VPN tijdelijk uit om te controleren of de 0x800704cf error nu verdwijnt.

Lees ook
Grote bestanden zoeken in Windows 11? Dit is hoe!

Schone herstart uitvoeren in Windows

Een schone herstart van Windows kunt u gebruiken om te identificeren of er conflicten bestaan tussen software. Als een bepaalde applicatie toegang tot het internet blokkeert dan kunt u met een schone herstart van Windows mogelijk identificeren welke software dit betreft en het programma uitschakelen of verwijderen.

DNS-cache verwijderen

Als op uw computer een IP-adres wordt omgezet naar een domeinnaam dan wordt er cache (tijdelijke bestanden) aangemaakt. Het is aan te bevelen om te kijken of het legen van deze DNS-cache in Windows de 0x800704cf foutmelding oplost.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen in windows

In het Opdrachtprompt venster type:

ipconfig /flushdns

ipconfig flushdns

U heeft nu de tijdelijke DNS-cache gewist in Windows. Controleer of de 0x800704cf foutmelding is opgelost.

Microsoft Store resetten

Sommige gebruiken melden dat de 0x800704cf foutmelding voorkomt in de Microsoft Store. Om problemen met de Microsoft Store op te lossen kunt u de Microsoft Store resetten.

U kunt bepaalde onderdelen van Windows herstellen naar standaard waarden, zo ook de Microsoft Store. In het Windows zoek venster in uw taakbalk type: Opdrachtprompt.

Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies Uitvoeren als Administrator uit het menu.

wsreset windows store

In het Opdrachtprompt venster typt u wsreset.exe. Wacht tot de reset is voltooid.

Opnieuw registreren van de Microsoft Store app

Door het opnieuw registeren van de Microsoft Store app kunt u simpel en snel problemen oplossen die zich voordoen in de Microsoft Store.

Klik met de rechtermuisknop op de start knop, kies Windows Powershell (Admin) uit de lijst.

Windows powershell openen

Kopieer en plak de volgende tekst in het PowerShell venster.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Herstart de Microsoft Store om te controleren of de Microsoft Store nu gestart kan worden zonder de 0x800704cf foutmelding.

Lees ook
Eenmalige muis klik inschakelen of uitschakelen in Windows 11/10

Herinstalleren Microsoft Store

Door de Microsoft Store te verwijderen en opnieuw te installeren kunt u nogmaals proberen om het 0x800704cf probleem op te lossen.

Klik nogmaals op de start knop met de rechtermuisknop, selecteer Windows PowerShell (admin) uit het menu.

Windows powershell openen

In het Powershell venster, kopieer en plak de volgende tekst.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Remove-AppxPackage

Klik op Enter om de instructie uit te voeren. Kopieer daarna de volgende tekst en plak deze opnieuw in het Windows PowerShell venster.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Controleer nu of de 0x800704cf foutmelding is verdwenen m.b.t. Microsoft Store.

Alternatieve DNS-server instellen

Om een probleem met uw internetverbinding op te lossen kunt u veel doen op uw eigen computer. Echter als het probleem ligt bij de DNS-server (in de meeste gevallen bij uw internet provider) dan kunt u daar op dit moment niets aan veranderen. Een DNS instellen van een andere provider zoals Google kan dan het “DNS-server reageert niet” probleem op lossen.

In de Windows zoekbalk type:

ncpa.cpl

NCPA.cpl openen in Windows 10

Open het NCPA.cpl resultaat.

U ziet nu uw actieve internet verbindingen. Als u met de kabel verbonden bent met een netwerk of het internet klikt met de rechtermuisknop op Ethernet. Als u verbonden met via Wifi kies dan voor Wifi of Draadloze adapter. Kies eigenschappen uit het menu.

Netwerkverbindingen

Klik op “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en klik op de Eigenschappen knop.

Belangrijk: Noteer uw huidige DNS-server instellingen. Maak bijvoorbeeld een schermprint van de DNS-instellingen zodat u deze later eventueel terug kunt herstellen!

Klik op “De volgende DNS-serveradressen gebruiken”. In de voorkeur DNS vult u in: 8.8.8.8. en bij de Alternatieve DNS-server vult u in: 8.8.4.4.

Lees ook
Dit zijn de 8 beste productiviteits apps voor Windows 11

Dit zijn de publieke DNS-servers van Google. Deze Google DNS-servers zijn over het algemeen sneller dan uw huidige internet provider DNS-servers.

alternatieve dns instellen in windows 10

Klik op OK en herstart uw computer.

DNS wissen en Winsock instellingen herstellen

Bij problemen met een internetverbinding of netwerkverbinding kan het helpen om de DNS-cache te wissen en de Winsock TCP/IP-instellingen te herstellen naar standaardwaardes.

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik op Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

Type nu de volgende commando’s per lijn in Opdrachtprompt. Druk na iedere lijn op enter om het commando uit te voeren.

netsh int ip reset
{ENTER}

netsh winsock reset
{ENTER}

ipconfig /flushdns
{ENTER}

U ziet nu dat de commando’s per stuk zijn uitgevoerd in het Opdrachtprompt. U dient de computer te herstarten. Zorg dat u deze website heeft opgeslagen in uw favorieten om terug te keren voor meer tips om dit probleem op te lossen.

winsock tcp ip instellingen resetten in windows

Probleemoplosser netwerkadapter

Om een internet probleem te identificeren en op te lossen kunt u gebruik maken van standaard probleemoplossers in Windows. Er is een probleemoplosser specifiek voor een netwerkadapter.

In het Windows systeemvak klik met de rechtermuisknop op het netwerk of Wi-Fi icoon. Kies Problemen oplossen uit het menu.

netwerkadapter probleem oplosser openen

De netwerkadapter probleem oplosser wordt nu gestart. U kunt kiezen welke netwerkadapter u wilt controleren. Ik raad aan om alle adapters te kiezen uit de lijst. Volg de stappen om het netwerk probleem te identificeren en mogelijk op te lossen.

netwerkadapter probleem oplossen geen internet wel wifi

Ik hoop dat een van deze tips u heeft geholpen om de 0x800704cf foutmelding in Windows op te lossen.

Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

6 reacties
 1. Ik heb deze ochtend office aangekocht (jaarabonnement). Alles ging goed om te installeren en alles leek te werken. Als ik nu kijk in mijn office account staat daar dat ik geen abonnement heb. Mijn Drive heeft de foutmelding dat ik zogezegd geen internet heb en in mijn instellingen bij mijn accounts staat dat ik mijn identiteit moet bevestigen, als ik daarop klik staat dat er een probleem is met de server (windows beveiliging)

  1. Hallo, ik heb gezocht voor u. Ik kon zo snel geen oplossing vinden voor foutmelding 0x800704cf in combinatie met Microsoft Office. De 0x800704cf foutmelding is te generiek om hier specifiek een oplossing voor te bieden. Als u betaald voor Office, neem dan contact op met Microsoft Nederland.
   Groet, Stefan

 2. Als je van je ene computer op een andere computer wilt komen met de verkenner of totalcommander of….. Moet je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Daar is wat fout gegaan. Hoe kan ik deze wissen en met een schone lei beginnen?

  1. Hallo, klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Uitvoeren in het menu.

   Kopieer en plak:

   rundll32.exe keymgr.dll, KRShowKeyMgr

   Selecteer de share en klik op verwijderen. Succes! Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *