Een gast account aanmaken in Windows 11/10? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

De meeste versies van Windows in het verleden stonden het maken van “gast accounts” toe. Met deze gast accounts kon degene die ze gebruikte bestanden en apps openen, maar geen instellingen of voorkeuren van de computer wijzigen.

In tegenstelling tot zijn voorgangers kunt u met Windows 11 of Windows 10 niet zomaar via de instellingen een gastaccount maken. U kunt nog steeds accounts toevoegen voor lokale gebruikers, maar die lokale accounts zullen gasten er niet van weerhouden de instellingen van uw computer te wijzigen.

Er is echter een manier om dit te omzeilen: u kunt de opdrachtprompt gebruiken om handmatig een gastaccount te maken in Windows 11 of Windows 10.

Met de opdrachtprompt kunt u de code van Windows manipuleren om een nieuw account te maken, deze te verwijderen uit de lijst met Gebruikers en toe weer toe te voegen aan de lijst met Gasten, waarmee u in feite een gastaccount maakt.

Gast account aanmaken in Windows 11 of Windows 10

Zoals gezegd in de introtekst laat u Windows 11 of Windows 10 u geen gastaccount aanmaken via de instellingen. Er is echter een manier om toch een gastaccount aan te maken. Belangrijk is dat u de naam “Gast” niet kunt gebruiken, u dient een andere gebruikersnaam te gebruiken voor het gast account.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op “Windows Terminal (beheerder)” in het menu. Windows 10 gebruikers openen een Opdrachtprompt als administrator.

In het Windows Terminal of Opdrachtprompt venster type de volgende commando’s, elke gevolgd door een ENTER.

U begint met het aanmaken van het “gast-account”. Dit is de gebruikersnaam die ik in dit voorbeeld gebruik. U kunt “Gast-account” wijzigen in elke gebruikersnaam die u wilt behalve “Gast” of “Guest”.

net user Gast-account /add /active:yes

Vervolgens typt u onderstaande commando om een gast-account aan te maken zonder wachtwoord. Er zal twee keer om een wachtwoord worden gevraagd, druk zonder iets in te voeren op de ENTER toets om een gast-account aan te maken zonder wachtwoord.

net user Gast-account *

Daarna voert u onderstaande commando uit om het “Gast-account” te verwijderen uit de Gebruikers groep in Windows 11.

net localgroup Gebruikers Gast-account /delete

Nu gaan we het “Gast-account” weer toevoegen aan de “Gasten” groep in Windows 11.

net localgroup Gasten Gast-account /add

Hieronder ziet u het resultaat.

Gast account aanmaken in Windows 11

Herstart nu de computer en bij het aanmeldscherm ziet u nu een “Gast-account” dit is het gast account wat we zojuist hebben aangemaakt.

Gast account toevoegen in Windows

Een gast account is een beperkt account, het kan niets installeren en geen wijzigingen doorvoeren in Windows 11 of Windows 10 via de instellingen.

Lees ook: Kind account toevoegen in Windows.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!