Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding

Stefan
Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding

Het regelmatig wijzigen van een wachtwoord is iets wat iedere gebruiker zou moeten uitvoeren om de zoveel tijd, afhankelijk van type omgeving.

Door het aanmeldwachtwoord voor een gebruikersaccount met regelmaat te wijzigen kunt u voorkomen dat mensen toegang krijgen tot het gebruikersaccount. In Windows 11 en 10 is hiervoor de functie “gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding” beschikbaar.

Wanneer deze functie is ingeschakeld, kan de gebruiker niet inloggen op het systeem zonder eerst het huidige wachtwoord te wijzigen. Het is een eenmalige actie die plaatsvindt bij de eerstvolgende poging tot inloggen. Het dwingt gebruikers om na te denken over het maken van nieuwe, sterke wachtwoorden, vooral als er ook een beleid is dat hergebruik van oude wachtwoorden voorkomt.

Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding

Deze optie wordt vooral gebruikt in een werk- of organisatieomgeving en werkt alleen voor lokale gebruikersaccounts. Ook is er een Windows professional editie nodig, het werkt niet onder de Windows Home editie. Als er een Microsoft-account wordt gebruikt om aan te melden dient u het wachtwoord via de Microsoft-website te wijzigen.

Optioneel: Welke Windows versie heb ik?

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “uitvoeren” in het menu.

uitvoeren

In het uitvoeren venster, type:

netplwiz

netplwiz

Klik op tabblad “Geavanceerd” en klik op de knop “Geavanceerd” in “Geavanceerd gebruikersbeheer”.

Geavanceerd gebruikersbeheer

Klik vervolgens op “Gebruikers” en dubbelklik op het lokale gebruikersaccount dat u wilt wijzigen.

Selecteer gebruiker

Schakel de optie “Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding” in of uit voor dit lokale gebruikersaccount.

Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding

Bij een volgende aanmelding moet het lokale gebruikersaccount een nieuw wachtwoord ingeven. Gebeurt dit niet, dan kan er niet worden ingelogd.

Uw wachtwoord is verlopen en moet worden gewijzigd

Lees verder: Vervaldatum voor Windows wachtwoord instellen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *