Hoe kom je erachter wie zich op uw WiFi Netwerk bevind?

Stefan
Wireless Network Watcher PC-Tips.info

Soms is het handig om te weten wie, en welke soort apparaten zich allemaal hebben verbonden met uw draadloos wifi netwerk. U kunt of het vertrouwen hebben dat dit nooit gebeurt of eens kijken wat zich allemaal verbonden heeft met uw draadloos wifi netwerk.

Een handig programma hiervoor t.b.v. Windows is Wireless Network Watcher. Dit programma is volledig gratis en zal alle apparaten verbonden met uw draadloos netwerk weergeven in een handig scherm.

Het programma laat zien het IP-adres wat het apparaat heeft toegewezen gekregen. De naam van het apparaat (let wel de hostname, niet het soort apparaat). De gegevens van de netwerkkaart, mac adres, en apparaat informatie, bv of het uw eigen apparaat is.

Wireless Network Watcher werkt onder Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, en Windows 10.

Wireless Network Watcher PC-Tips.info

Wireless Network Watcher scant alleen apparaten verbonden met uw eigen draadloos netwerk, het heeft niet de mogelijkheid om apparaten verbonden met een ander draadloos netwerk te detecteren.

Een andere handige functie is dat Wireless Network Watcher actief kan blijven en bij het aanmelden van een onbekend apparaat op uw netwerk een melding in de vorm van een audio melding kan geven.

Wireless Network Watcher is gemaakt om een draadloos netwerk te scannen, maar kan ook gebruikt worden voor een bedraad netwerk. In principe kan het gebruikt worden om alle apparaten te detecteren op wat voor soort netwerk ook. De host moet wel Windows zijn, het programma is er niet voor Unix of macOS.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *