Home PC tips Windows Hoe kom je erachter wie zich op uw WiFi Netwerk bevind?

Hoe kom je erachter wie zich op uw WiFi Netwerk bevind?

0
Wireless Network Watcher PC-Tips.info

Soms is het handig om te weten wie, en welke soort apparaten zich allemaal hebben verbonden met uw draadloos wifi netwerk. U kunt of het vertrouwen hebben dat dit nooit gebeurt of eens kijken wat zich allemaal verbonden heeft met uw draadloos wifi netwerk.

Een handig programma hiervoor t.b.v. Windows is Wireless Network Watcher. Dit programma is volledig gratis en zal alle apparaten verbonden met uw draadloos netwerk weergeven in een handig scherm.

Het programma laat zien het IP-adres wat het apparaat heeft toegewezen gekregen. De naam van het apparaat (let wel de hostname, niet het soort apparaat). De gegevens van de netwerkkaart, mac adres, en apparaat informatie, bv of het uw eigen apparaat is.

Wireless Network Watcher werkt onder Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, en Windows 10.

Wireless Network Watcher scant alleen apparaten verbonden met uw eigen draadloos netwerk, het heeft niet de mogelijkheid om apparaten verbonden met een ander draadloos netwerk te detecteren.

Een andere handige functie is dat Wireless Network Watcher actief kan blijven en bij het aanmelden van een onbekend apparaat op uw netwerk een melding in de vorm van een audio melding kan geven.

Wireless Network Watcher is gemaakt om een draadloos netwerk te scannen, maar kan ook gebruikt worden voor een bedraad netwerk. In principe kan het gebruikt worden om alle apparaten te detecteren op wat voor soort netwerk ook. De host moet wel Windows zijn, het programma is er niet voor Unix of macOS.

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten