Hoor jezelf op de microfoon in Windows 11

Stefan
Hoor jezelf op de microfoon in Windows 11

Als u uw eigen stem wilt opnemen in Windows 11, dan kunt u het geluidsapparaat zo instellen dat u uw eigen stem kunt horen.

Het horen van uw eigen stem is iets wat mensen die werken met stemopnames, online gaming of elke andere vorm van communicatie willen gebruiken. Het stelt u in staat om te beoordelen of uw stem goed over komt tijdens de opname of de communicatie. Hiermee voorkomt u problemen dat de ander u niet goed hoort.

In dit artikel leest u hoe u het invoerapparaat zo instelt dat u het uw stem kunt horen. Ook leest u hoe u uw microfoon kunt testen om het stemgeluid te optimaliseren.

Hoor jezelf op de microfoon in Windows 11

Om te beginnen opent u de Windows instellingen. In de instellingen klikt u links op “Systeem” en vervolgens op “Geluid”.

Geluidsinstellingen openen in Windows 11

Het is belangrijk dat het juiste uitvoer en invoer apparaat selecteert. Klik eerst op “Kies waar u geluid wilt afspelen” op het juist uitvoerapparaat. Dit kan zijn een set boxen, maar ook een hoofdtelefoon met microfoon functie.

Uitvoerapparaat selecteren

Hierna dient u het juiste geluids invoerapparaat te selecteren. Klik op “een apparaat kiezen voor spreken of opnemen” en selecteer het invoerapparaat dat u wilt gebruiken voor uw stemopname.

Invoerapparaat selecteren

Klik vervolgens helemaal onderin in de “Geavanceerd” instellingen op “meer geluidsinstellingen”.

Meer geluidsinstellingen

Klik nu op tabblad “opnemen” en vervolgens klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat met de rechtermuisknop. In het menu klikt u op “eigenschappen”.

Eigenschappen van geluidsapparaat

Om uw eigen stem te horen klikt u eerst op tabblad “luisteren” en vervolgens schakelt u de optie “naar dit apparaat luisteren” in.

Naar dit apparaat luisteren

U hoort nu uw eigen stem via het apparaat wat is geselecteerd op geluid af te spelen.

Geluid van microfoon testen

Nadat u heeft ingesteld dat u uw eigen stemgeluid kunt horen, is het aan te raden om de microfoon te testen. U test dan een bepaald percentage geluid wat de microfoon bereikt en doorgezet kan worden. Op deze manier kunt u bepalen of uw stem voor andere mensen of bij stemopnames goed te horen is.

Ga terug naar de geluidsinstellingen. Klik rechts van het invoerapparaat op het pijltje naar rechts voor meer instellingen.

Instellingen van microfoon openen in Windows 11

Klik onderin bij “uw microfoon testen” op de knop “test starten”. Begin hierna met praten op een normaal volume. Klik als u klaar bent op “test stoppen”.

Microfoon test starten

U ziet nu een bepaald percentage wat verwijst naar de output of uitvoer van het volume dat wordt gegenereerd door de microfoon. Het geeft aan hoe luid het geluid is dat wordt opgepikt en doorgestuurd door de microfoon. Hoe hoger het percentage hoe beter. Als het percentage wat lager uitvalt, controleer dan de afstand tot de fysieke microfoon en plaats deze dichter bij uw mond.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Microfoon werkt niet in Zoom.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *