iCloud wachtwoord synchroniseren met een Windows computer

Stefan
iCloud wachtwoord synchroniseren met een Windows computer

De meesten van ons bewaren wachtwoorden van onze online accounts met ofwel iCloud als u een Apple-product gebruikt of met Google als u een Android-telefoon gebruikt.

Als u Apple iPhone of iPad gebruikt en uw wachtwoorden wilt synchroniseren met Windows computer, dan biedt Apple nu een oplossing met de nieuwe iCloud-wachtwoorden app. Met deze app kunt u wachtwoorden op uw iCloud-account direct vanaf uw Windows PC toevoegen, bewerken of verwijderen.

iCloud wachtwoorden synchroniseren met Windows

iCloud voor Windows installeren

Om te beginnen dient u eerst de laatste versie van iCloud voor Windows te downloaden en te installeren. De link wijst u door naar de Microsoft Appstore.

iCloud voor Windows downloaden

Na installatie klikt u in de taakbalk op het vergrootglas. In het zoekvenster type: iCloud. Klik op iCloud om te openen.

iCloud in Windows openen

iCloud zal u vragen om in te loggen met uw Apple-ID.

iCloud voor Windows inloggen

iCloud wachtwoord extensie installeren in de browser

Zorg ervoor dat de optie Wachtwoorden is ingeschakeld. Als u wenst te werken met iCloud wachtwoorden dan dient u de extensie te installeren voor de browser die u gaat gebruiken. Installeer de Microsoft Edge iCloud extensie of de Google Chrome iCloud extensie door op de Extensie installeren knop te klikken.

iCloud voor Windows wachtwoorden

Klik op de Downloaden knop om de wachtwoord extensie te installeren.

iCloud wachtwoordextensie installeren

Er wordt nu een Microsoft Edge of Google Chrome download pagina geopend waar u de extensie kan installeren. Als de extensie succesvol is geïnstalleerd dan ziet u in iCloud voor Windows de knop “Extensie verwijderen”.

iCloud voor Windows extensie verwijderen

Nu zijn we klaar met de installatie van de extensie. Klik op toepassen.

iCloud wachtwoorden beheren in iCloud voor Windows

Om de iCloud wachtwoorden te beheren in iCloud voor Windows is een andere app nodig. Dit is de iCloud wachtwoorden app. Deze app is al mee geïnstalleerd tijdens de installatie van iCloud voor Windows.

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: icloud-wachtwoorden. Klik op het iCloud-wachtwoorden resultaat.

iCloud-wachtwoorden beheren met iCloud voor Windows

Aanmelden met Windows Hello in de iCloud wachtwoorden app

Om de kluis van wachtwoorden te openen via iCloud wachtwoorden moet eerst Windows hello worden geconfigureerd. Windows Hello is nodig omdat iCloud een tweestaps verificatie vereist. U dient daarom een tweestaps verificatie in te stellen. Als u dit al heeft ingesteld dan zal iCloud-passwords u vragen om zich aan te melden.

Klik op de knop: Configuratie van Windows Hello openen.

iCloud wachtwoorden Windows Hello configuratie

De makkelijkste manier om Windows Hello in te stellen is door een pincode in te stellen. Deze pincode moet u na het instellen ingeven bij het openen van iCloud-wachtwoorden maar ook bij het aanmelden van Windows. Let er dus goed op welke Windows Hello optie u kiest. In dit voorbeeld gebruik ik een pincode.

Is Windows Hello niet beschikbaar?

Windows Hello pincode instellen

Geef een voor u herkenbare pincode in. Nogmaals dit is ook meteen de code om aan te loggen in Windows. Klik op OK.

Windows Hello pincode aanmaken voor iCloud voor Windows

Open de iCloud-wachtwoorden app opnieuw en klik op Aanmelden. Geef de Windows Hello authenticatie methode in.

iCloud-wachtwoorden aanmelden

Wachtwoorden bewerken met iCloud wachtwoorden in Windows

U kunt nu uw iCloud wachtwoorden beheren via Windows met de iCloud-wachtwoorden app. Door op het + teken te klikken kunt u een nieuw wachtwoord toevoegen. Door op het penseeltjes te klikken kunt u een wachtwoord wijzigen.

Door op het kopiëren teken te klikken kunt u de gebruikersnaam, het wachtwoord of de website kopiëren.

Als u een wachtwoord wilt verwijderen dan klikt u links op het wachtwoord en daarna op het prullenbak icoon in de rechterbovenhoek.

iCloud wachtwoorden voor Windows

Werken met de iCloud extensie voor Chrome of Edge in Windows

Als u hierna met de Google Chrome of de Microsoft Edge browser naar een website gaat waarvan iCloud het wachtwoord automatisch kan aanvullen dan zal iCloud eerst vragen om een 6-cijferige code identificatie. Daarna klikt u op de extensie in Chrome of Edge en daarna vereist een venster om het automatisch wachtwoord te selecteren.

In Google Chrome zit de extensie onder het puzzelstukje in de menubalk. Klik op het puzzelstukje en klik naast iCloud-wachtwoorden op vastzetten.

iCloud-wachtwoorden extensie vastzetten in Google Chrome

Nu is de iCloud-wachtwoorden extensie in Chrome constant zichtbaar in de taakbalk.

Om een wachtwoord uit iCloud-wachtwoorden in de browser aan te vullen klikt u op het extensie icoon in de menubalk. Daarna kunt u een wachtwoord selecteren of het wordt automatisch aangevuld.

iCloud wachtwoorden in Google Chrome

In Microsoft Edge ziet het er zo uit, zie onderstaand.

iCloud wachtwoorden in Microsoft Edge

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *