Windows Hello is niet beschikbaar? Dit is de oplossing!

Stefan
Windows hello is niet beschikbaar

Windows 7 en latere Windows versies ondersteunden biometrisch aanmelden. In Windows 10 bestaat de biometrische aanmeldingsoptie als een officiële functie die bekend staat als Windows Hello.

Windows Hello is in wezen biometrisch aanmelden, maar het is onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt om aan te melden. Windows Hello gezicht gebruikt de camera op uw Windows systeem om u aan te melden via gezichtsherkenning.

Als u een vingerafdrukscanner gebruikt, wordt deze ingesteld als Windows Hello vingerafdruk. En als u een pincode gebruikt, stelt u een Windows Hello pincode in.

Windows Hello gezicht is verreweg de meest handig en meest gebruikte manier om u aan te melden in Windows. Echter, er zijn maar weinig webcams die ondersteuning bieden voor Windows Hello gezicht.

Als Windows de melding weergeeft dat Windows Hello niet beschikbaar is op dit apparaat dan kunt u dit op de volgende manier identificeren en oplossen.

Windows hello is niet beschikbaar

Windows Hello is niet beschikbaar

Als u Windows Hello probeert in te stellen met een webcam of een vingerafdrukscanner, dan kunt u controleren of het apparaat wordt ondersteund. Op deze website vind u apparaten die Windows Hello ondersteunen en verkocht worden door Microsoft.

Windows Hello gezicht installeren via instellingen

Omdat Windows Hello gezicht een optionele functie is in Windows is het mogelijk dat deze functie niet is geïnstalleerd. Op deze manier kunt u Windows Hello gezicht installeren in Windows 10.

Klik op de Start knop. Klik op Instellingen uit het linker menu.

windows start knop

In de Windows instellingen klik op Apps.

windows apps

Klik op Optionele onderdelen toevoegen.

Windows optionele onderdelen installeren

In de geïnstalleerde onderdelen kunt u zoeken op Windows Hello gezicht. Indien het onderdeel nog niet is toegevoegd klik op een onderdeel toevoegen.

Lees ook
Startmenu verdwenen in Windows? Probeer deze tips!

Een onderdeel toevoegen aan Windows 10

Klik op het onderdeel: Windows Hello gezicht, selecteer het onderdeel en klik op Installeren.

Windows Hello gezicht installeren in Windows 10

U heeft nu Windows Hello gezicht geïnstalleerd in Windows 10. Een herstart van het systeem is mogelijk nodig.

Windows Hello inschakelen via het register editor

Het is mogelijk dat Windows Hello via het register is uitgeschakeld. Op deze manier kunt u Windows Hello via het Windows register weer inschakelen.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows Register Editor.

regedit register editor windows

In de navigatiebalk type: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System.

In het rechter venster klikt met de rechtermuisknop en kies voor Nieuw DWORD waarde 32-bit. Geef de DWORD waarde naam: AllowDomainPINLogon en de waardegegevens zet die op 1.

Als de sleutel al bestaat wijzig dan de AllowDomainPINLogon waarde van 0 naar 1.

Klik op OK om te bevestigen.

AllowDomainPINLogon

Indien nodig herstart uw computer.

Windows Hello inschakelen via de Groepsbeleid bewerker

In de Windows zoekbalk type: gpedit.msc.

gpedit openen windows 10

Indien gpedit.msc niet bestaat kunt u dit toevoegen aan Windows Home editie.

Open de Groepsbeleid bewerker in Windows 10. In het linker menu open de volgende beleidsregels.

Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > Biometrie.

Dubbelklik op Biometrie toestaan en wijzig naar ingeschakeld. Dubbelklik op Aanmelden via biometrie toestaan en schakel dit beleid ook in.

Indien beide beleidsregels op Niet geconfigureerd staan is er geen beleid actief op uw computer.

Aanmelden via biometrie toestaan

Werkt Windows Hello nog niet? Controleer dan alle hardware zoals een vingerprint scanner en webcam die verbonden is met uw computer. Is alle hardware correct geïnstalleerd? Denk aan het installeren van de stuurprogramma’s.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

12 reacties
 1. Geen vraag, maar een andere reden…

  Ik had al verschillende zaken onderzocht maar niets werkte… Uiteinelijk vond ik dar windows biometric services uitgeschakeld werd door een zgn tuner software. Om die terug te activeren moet je services.msc uitvoeren, biometrics vinden en opnieuw activeren…

 2. Hi, super artikel, goed uitgelegd.

  Wel een toevoeging op het punt van groepsbeleid: mijn laptop heb ik overgenomen van mijn vorige werkgever. Die hadden ingesteld dat we Windows Hello voor Bedrijven niet mochten gebruiken. Blijkbaar is deze gebruikers-policy blijven hangen, want pas nadat ik “Gebruikersconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows Onderdelen -> Windows Hello voor Bedrijven -> Windows Hello voor Bedrijven gebruiken” op Uitgeschakeld heb gezet, werkt alles weer naar behoren.

  Toevoeging van Stefan: u opent de “gebruikers-policy” op de volgende manier. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu, in het uitvoeren venster type: gpedit.msc.

  Bestaat gpedit.msc niet? Dan gebruikt u Windows 11 of Windows 10 Home-editie. U kunt gpedit.msc (lokaal groepsbeleid bewerker) dan op de volgende manier installeren: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/group-policy-editor-windows-10-home-toevoegen/

 3. Punt is dat Windows blijft zeggen “er is geen vingerafdrukscanner gevonden die compatibel is met Windows Hello vingerafdruk”. Maar die is er dus wel, want hij werkte altijd….

  1. Hallo, ja vervelend. Probeer dit eens. Schakel snel opstarten uit: Ga naar Instellingen > Systeem > Energie & slaap > Extra energie-instellingen > Kies wat de aan/uit-knoppen doen > Wijzig instellingen die niet beschikbaar zijn > vink Snel opstarten uit.
   Groet, Stefan

 4. Hij geeft bij mij aan “Er is geen camera gevonden die compatibel is met Windows Hello gezicht” “Er is geen vingerafdrukscanner gevonden die compatibel is met Windows Hello vingerafdruk”. Weet u toevallig wat te doen?

  1. Hallo Tom, het bericht betekend dat de aangesloten camera niet wordt ondersteunt voor Windows hello, hetzelfde voor de vingerafdrukscanner. Wat wilt u precies doen in Windows hello? Ik begrijp niet goed wat uw vraag is, naast het bericht wat u ziet?
   Groet, Stefan

    1. Hallo Hazal, heeft u wel een ondersteunde webcam voor Windows hello, of een vingerafdruk gekoppeld aan de computer? Indien dit niet zo is, dan is de melding duidelijk. Indien dit wel zo is, dan dient u de correcte stuurprogramma’s voor of de webcam of de vingerafdrukscanner te installeren.
     Groet, Stefan

  1. Hallo, niet direct. Heeft u voor mij meer informatie? Wat lukt er niet? Welke Windows Hello functie probeert u in te schakelen? Ziet u een foutmelding?
   Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *