Aanmelden met PIN code in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een oude functie die beschikbaar is in zowel Windows 10 als Windows 11 is Hello PIN. Als u zich wilt aanmelden bij een Windows 11 computer met een veilige PIN (Personal Identification Number) in plaats van wachtwoorden, dan leest u in dit artikel hoe u een PIN kunt instellen.

Als u zich niet wilt aanmelden bij uw computer met een wachtwoord, kunt u zich in Windows 11 aanmelden bij uw PC met een PIN. De PIN is een door Microsoft aanbevolen methode die een snelle en veilige manier is om u aan te melden bij uw Windows apparaat.

De PIN-code is een onderdeel van de Windows Hello beveiliging die andere aanmeldingsopties mogelijk maakt. U kunt een wachtwoord met foto, een PIN, een vingerafdruksensor en zelfs gezichtsherkenning gebruiken om u aan te melden bij Windows 11.

De PIN die u aanmaakt in Windows 11 werkt alleen op het specifieke apparaat dat u hebt aangemaakt. Als u een wachtwoord hebt gegenereerd om u aan te melden op een Windows 11 PC met een Microsoft-account, kan dit worden achterhaalt en gebruikt op elk apparaat met dezelfde account. Als u echter een pincode hebt aangemaakt, is deze specifiek voor dat apparaat. Dat betekent dat u zich niet met een PIN op een andere computer met dezelfde account kunt aanmelden. Met een PIN-code in Windows 11 kunt u uw account veilig houden, zelfs als u uw computer of laptop op internet aansluit.

Inloggen met PIN-code in Windows 11

Pincode aanmaken

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Accounts. Klik op Aanmeldingsopties.

Aanmeldingopties in Windows 11

Klik op “Pincode (Windows Hello)” en daarna op Instellen.

Pin code windows hello instellen

Er kan worden gevraagd om eerst uw huidige Windows 11 aanmeldgegevens in te voeren. Daarna verschijnt een venster om een pincode in te stellen. Geef tweemaal een eigen pincode in en klik daarna op OK.

Pincode instellen voor aanmelden bij Windows 11

Pincode wijzigen of pincode verwijderen

Nadat u de pincode heeft aangemaakt ziet u twee opties. De eerste optie is “Uw pincode wijzigen” en de tweede optie is “verwijderen”. Door terug te gaan naar de “Pincode (Windows Hello)” instellingen kunt u in de toekomst dus de pincode wijzigen of verwijderen.

Pincode wijzigen of verwijderen in Windows 11

Om te testen of de ingestelde pincode voor het aanmelden bij Windows 11 werkt, meldt u zich af in Windows of herstart u de computer.

In het vergrendelscherm dient u nu een pincode in te geven om u aan te melden in Windows 11.

Windows 11 aanmelden met pincode

Pincode vergeten

Als u de PIN-code bent vergeten, dan kunt u zich altijd nog aanmelden met het wachtwoord. Klik op aanmeldingsopties. Klik daarna op wachtwoord en meldt u aan in Windows 11 met een wachtwoord in plaats van een PIN-code.

Pincode vergeten in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus volgens de consumtenbond Bitdefender antivirus nu met 60% korting

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓