Internet Explorer verwijderen? Verwijder Internet Explorer uit Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Leer hoe u Internet Explorer kunt verwijderen. Internet Explorer is verouderd, de nieuwe Microsoft browser Edge is de opvolger. Internet Explorer wordt door Microsoft niet meer ondersteunt. Ik raad u daarom aan om Internet Explorer uit Windows 10 te verwijderen.

Het verwijderen van Internet Explorer biedt gebruikers ook meteen de kans om meer ruimte vrij te maken en ervoor te zorgen dat bestandskoppelingen zoals bijlagen in e-mail berichten door Edge worden geopend.

Er zijn namelijk genoeg alternatieven voor Internet Explorer, namelijk Google Chrome het besproken Microsoft Edge en het privacy vriendelijke Mozilla Firefox.

U kunt Internet Explorer simpel verwijderen via een paar stappen. In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u Internet Explorer kunt verwijderen uit Windows 10.

Internet Explorer verwijderen

Om internet Explorer te verwijderen klik op de Windows startknop. Open Instellingen uit het start menu.

windows start knop

In de Windows instellingen klik op Apps.

windows instellingen

Navigeer iets naar beneden naar Verwante instellingen. Klik op Programma’s en functies.

verwante instellingen windows

In het volgende venster klik links bovenin op Windows-onderdelen in- of uitschakelen.

windows onderdelen in of uitschakelen

In het venster Windows-onderdelen zoekt u naar Internet Explorer 11, zet een vinkje bij Internet Explorer en bevestig het verwijderen van Internet Explorer met Ja.

internet explorer verwijderen

Herstart nu de computer om het verwijderen van Internet Explorer af te ronden.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

5 REACTIES

 1. Ik heb volgens instructie het programma Internet Explorer verwijderd. Na herstarten van de computer blijkt onder program files in Verkenner de map Internet Explorer nog te bestaan. Kan die map ook worden verwijderd?

  • Hallo Cor, ik heb het even voor je nagekeken. Inderdaad blijft de Internet Explorer map in Program Files bestaan. Deze map is 2MB groot en onderdeel van Windows. Ik raad u aan deze map niet te verwijderen. Succes! Groet Stefan

    • Ik ben niet zeker, maar ik vermoed dat dit komt omdat het optionele onderdeel Internet Explorer is uitgeschakeld. Uitgeschakeld betekend dat het ook weer ingeschakeld kan worden, ik verwacht dat daarom de map blijft bestaan.
     Groet Stefan.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓