Klassieke Systeem informatie weergeven in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Systeem informatie is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Windows 10. Het geeft u als Windows 10 gebruiker meteen een overzichtelijk overzicht van uw huidige geïnstalleerd Windows 10 versie, de soort processor in uw computer, het RAM geheugen wat is geïnstalleerd, de computernaam, netwerk werkgroep en zelfs of Windows is geactiveerd of niet.

In Windows 10 20H2 is dit specifieke klassieke systeem overzicht verdwenen. Het is vervangen door een nieuw Windows systeem informatie overzicht.

Als u nu met de rechtermuisknop klikt op Deze computer in Windows verkenner en klikt op Eigenschappen uit het context menu dan krijgt u het volgende nieuwe systeem overzicht, volledig in de style van het nieuwe Windows 10.

systeem informatie windows 10

Uiteraard vind u ook hier de systeem informatie die Windows weergaf ook in het oude overzicht. Hieronder vind u een afbeelding van hoe het oude systeem informatie overzicht er ook alweer uitzag voor de Windows 20H2 update.

klassieke systeem informatie windows 10

Indien u om wat voor reden dan ook liever het oude systeem informatie paneel terug brengt dan klikt u met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Uit het start menu klik op Uitvoeren.

windows start menu

In het uitvoeren venster kopieer en plak de volgende tekst:

explorer.exe shell:::{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE}

windows uitvoeren

U heeft nu tijdelijk (eenmalig) het oude klassieke systeem informatie paneel terug in Windows 10 20H2.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓