Lange mp3 opdelen in losse tracks? Zo werkt het!

Stefan
Lange mp3 opdelen in tracks? Zo werkt het!

Als u één groot MP3 bestand heeft, dat niet is opgedeeld in verschillende tracks, dan kunt u dit bestand opdelen. Het opdelen van een MP3 bestand betekent dat u zelf een deel kunt selecteren en dit na selectie kunt opslaan als los MP3 bestand.

U kunt een lang MP3 bestand opdelen via Audacity. Audacity is een gratis open-source app die u kunt gebruiken om een MP3 bestand te bewerken. Het voordeel is dat de aanpassing die u doet aan het originele bestand pas wordt overschreven als u het opslaat op uw computer.

U kunt het originele MP3 bestand dus veilig bewerken door het te knippen en het vervolgens te exporteren. Als u het gaat exporteren dan kunt u ervoor kiezen om de opgedeelde stukken los op te slaan. Op deze manier kunt u dus van één lang MP3 bestand met op één volgende tracks, losse tracks maken.

Lange mp3 opdelen in losse tracks

Om te beginnen download u Audacity naar uw computer. Installeer Audacity vervolgens op uw computer door het installatieproces te volgen.

Open Audacity. In het menu klik op “Bestand” en hierna op “Openen”. Selecteer het MP3 bestand wat u wilt opdelen.

Selecteer de eindtijd van een losse track in het MP3 bestand. In dit voorbeeld heb ik “1:30” gekozen. Sleep vervolgens de track naar het begin. Het komt erop neer dat u de track die u wilt “splitten” selecteert door een selectie te maken.

Mp3 opdelen in stukken met Audacity

In dit voorbeeld ga ik dus van een volledige track, “1:30” selecteren om hier een losse track van te maken.

Als u de gewenste selectie heeft gemaakt, klikt u op “Bestand”, “Exporteren” en hierna op “Geselecteerde audio exporteren”.

Geselecteerde audio exporteren

Sla het bestand vervolgens op als “MP3 bestand”. Geef het opgedeelde MP3 bestand een duidelijke naam en klik op “Opslaan”.

Opgedeeld mp3 bestand opslaan

Om nu nogmaals een losse track te maken van het lange MP3 bestand te maken herhaalt u het proces met een andere selectie van de track tijd. Opnieuw slaat u dit bestand op.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *