Mac adres wijzigen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een MAC-adres (Media Access Control) is een unieke fysieke identificatiecode voor netwerkapparaten waarmee ze verbinding kunnen maken met een netwerk. De fabrikant van de apparatuur wijst dit MAC-adres toe aan alle netwerkapparaten, zoals smartphones, computers, tv’s, enz.

Doorgaans hoeft u zich niet druk te maken over MAC-adressen, omdat de fabrikant ze toewijst. Omdat het op uw apparaat is geprogrammeerd, kunt u dit fysieke adres niet veranderen, maar u kunt een nieuw MAC-adres “spoofen” in Windows en het vanaf uw computer uitzenden.

Om het MAC-adres van uw computer te wijzigen, kunt u een aantal geldige redenen hebben. Bijvoorbeeld, het MAC-adres van uw computer is verkeerd geïdentificeerd als een bedreiging, en u kunt niet langer toegang krijgen tot een netwerkbron. U moet het fysieke MAC-adres in Windows 11 wijzigen om weer netwerktoegang te krijgen.

Hoe wijzig ik het MAC-adres in Windows 11?

U kunt in Windows 11 willekeurige hardware-adressen instellen om uw privacy te helpen beschermen door het moeilijker te maken voor mensen om de locatie van uw apparaat te traceren. Indien nodig, kunt u een nieuw vast MAC-adres naar keuze configureren.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Apparaatbeheer in het menu. Klik op Netwerkadapters. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkadapter waarvan u het MAC-adres wenst te wijzigen. Klik op Eigenschappen.

Mac adres wijzigen in Windows 11

Klik in Eigenschappen op het tabblad Geavanceerd. Klik daarna op “Locally Administered Address”. Selecteer “Waarde” en geef het nieuwe MAC-adres in.

Locally Administered Address

Klik op OK en herstart de computer. Het nieuwe MAC-adres is nu actief.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓