Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Mac adres wijzigen in Windows 11

Een MAC-adres (Media Access Control) is een unieke fysieke identificatiecode voor netwerkapparaten waarmee ze verbinding kunnen maken met een netwerk. De fabrikant van de apparatuur wijst dit MAC-adres toe aan alle netwerkapparaten, zoals smartphones, computers, tv’s, enz.

Doorgaans hoeft u zich niet druk te maken over MAC-adressen, omdat de fabrikant ze toewijst. Omdat het op uw apparaat is geprogrammeerd, kunt u dit fysieke adres niet veranderen, maar u kunt een nieuw MAC-adres “spoofen” in Windows en het vanaf uw computer uitzenden.

Om het MAC-adres van uw computer te wijzigen, kunt u een aantal geldige redenen hebben. Bijvoorbeeld, het MAC-adres van uw computer is verkeerd geïdentificeerd als een bedreiging, en u kunt niet langer toegang krijgen tot een netwerkbron. U moet het fysieke MAC-adres in Windows 11 wijzigen om weer netwerktoegang te krijgen.

Hoe wijzig ik het MAC-adres in Windows 11?

U kunt in Windows 11 willekeurige hardware-adressen instellen om uw privacy te helpen beschermen door het moeilijker te maken voor mensen om de locatie van uw apparaat te traceren. Indien nodig, kunt u een nieuw vast MAC-adres naar keuze configureren.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Apparaatbeheer in het menu. Klik op Netwerkadapters. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkadapter waarvan u het MAC-adres wenst te wijzigen. Klik op Eigenschappen.

Mac adres wijzigen in Windows 11

Klik in Eigenschappen op het tabblad Geavanceerd. Klik daarna op “Locally Administered Address”. Selecteer “Waarde” en geef het nieuwe MAC-adres in.

Locally Administered Address

Klik op OK en herstart de computer. Het nieuwe MAC-adres is nu actief.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!