Microsoft Edge balk inschakelen en gebruiken in Windows 11 of 10

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u het maximale uit de Microsoft Edge browser wilt halen, dan is het aan te raden om de Edge balk in te schakelen.

De Microsoft Edge balk is een balk die zich standaard bevind aan de rechterzijde van het scherm. Deze nieuwe balk biedt snelkoppelingen en feeds die lijken op de widgets in Windows 11.

Met de Edge balk kunt u zoeken en browsen op het web, nieuwskoppen bekijken, de weersvoorspellingen lezen en meer zonder een volledig browservenster te openen.

Vind snel wat u nodig hebt en ga gemakkelijk terug naar wat u aan het doen was. De Edge balk biedt handige toegang tot zoeken, gepersonaliseerd nieuws en inhoud, en productiviteitsprogramma’s zonder uw scherm over te nemen.​

Ontvang de informatie die u nodig hebt in een klein deel van uw scherm. Personaliseer uw feed op basis van uw interesses​.

Microsoft Edge balk inschakelen en gebruiken in Windows 11 of 10

Microsoft Edge balk inschakelen

Om de Edge balk in te schakelen opent u de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klikt u op het de drie horizontale puntjes om het menu te openen. In het menu klikt u op “Instellingen”.

Aan de linkerzijde in het menu klikt u op “Edge-balk”. Om vervolgens de Edge balk te openen klikt u op de link “Edge-balk openen”.

Indien u dit wenst, kunt u de optie “Edge-balk automatisch openen wanneer de computer wordt gestart” ook inschakelen.

Edge balk inschakelen

U ziet de Edge-balk direct verschijnen aan de rechterkant van het beeldscherm. Het is een grote balk met een snelkoppeling naar zoeken via bing, het huidige weer, nieuwsartikelen en verkeersinformatie.

Edge-balk in Windows

Als u de Edge browser afsluit, blijft de Edge balk actief. U kunt de Edge balk aanpassen naar wens.

Edge balk gebruiken

Helemaal rechtsbovenin ziet u snelkoppelingen die u kunt gebruiken om websites te openen. Door op het “+” pictogram te klikken kunt u zelf een snelkoppeling toevoegen aan deze lijst.

Snelkoppeling toevoegen aan edge balk

Elke website die u via een snelkoppeling opent wordt in de Edge balk zelf geopend. Dit gebeurt meestal in de mobiele weergave van de website omdat het venster te klein is.

Nu verder met de opties van de Edge balk. Aan de rechterzijde onderin de Edge balk ziet u een aantal weergave-opties die u kunt aanpassen.

Zo kunt u de een profiel selecteren, de instellingen openen. De Edge balk automatisch verbergen, losmaken van de rechterzijde (zodat u de balk kunt verplaatsen), minimaliseren en afsluiten.

opties edge balk

Door op de “Instellingen” te klikken aan de rechterzijde, krijgt u nog meer weergave opties.

Zo kunt u de “alleen indelingen zoeken” weergave instellen. De feeds vernieuwen, een zwevende knop inschakelen, de Edge instellingen openen en meer informatie inzien.

Edge balk meer instellingen

Klikt u vervolgens op “bewerken” dan opent de Edge browser naar: edge://settings/edgeBar

nieuws feeds bewerken

Hier heeft u de mogelijkheid om de feeds te personaliseren die worden weergegeven in de Edge bar. U kunt zich abonneren op andere feeds, of juist feeds verwijderen.

Abboneren op feeds in Edge balk

Als u een andere taal voor de feeds wilt kiezen dan klikt u op de “taal wijzigen” knop. Als u hier een nieuwe taal selecteert dan ziet u feeds met informatie uit deze regio.

taal wijzigen van feeds

Ik hoop dat ik u een beetje wegwijs heb kunnen maken met de Edge balk. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!