Modus voor uitgebreide sessies in Hyper-V in- of uitschakelen

Stefan
Modus voor uitgebreide sessies in Hyper-V in- of uitschakelen

Als u Hyper-V heeft ingeschakeld en u gebruikt de app “Hyper-V Beheer” dan kunt u de optie “modus voor uitgebreide sessies” inschakelen of uitschakelen.

Hyper-V modus voor uitgebreide sessies is een functie op de host computer beter te laten samenwerken met de virtuele machine. Als deze functie niet is ingeschakeld dan zijn er beperkingen om te communiceren met de virtuele machine. Zo kunt u bijvoorbeeld geen klembord gebruiken en kunt u geen bestanden of apparaten raadplegen op de virtuele machine.

De modus “uitgebreide sessie” lost dit probleem op. Als deze functie is ingeschakeld dan kunt u als het ware de virtuele machine gebruiken zoals u een dagelijkse computer ook kunt gebruiken, er worden verschillende opties actief via “Virtual Machine Connection” (VMConnect).

Een aantal van deze opties zijn de mogelijkheid om scherminstellingen te wijzigen, geluid af te spelen, printers te gebruiken vanaf de host naar de virtuele machine, klembord delen, USB apparaten vanaf de host computer gebruiken in de virtuele machine en meer.

Modus voor uitgebreide sessies in Hyper-V in- of uitschakelen

Om te beginnen opent u de app “Hyper-V beheer”. Deze app is beschikbaar als in de optionele onderdelen de optie “Hyper-V beheer” heeft ingeschakeld. Dit is geen standaard onderdeel van een Hyper-V functie.

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek vervolgens op “Hyper-V beheer” en open de app.

Hyper-v beheer openen

Klik op de actieve virtuele machine waarvan de hyper-v instellingen wilt wijzigen. In het menu “Acties” klikt u vervolgens op “Hyper-V instellingen”.

Hyper-V instellingen

In de “Server” instellingen klikt u vervolgens op “beleid modus voor uitgebreide sessies”. Hier schakelt u de optie “modus voor uitgebreide sessies toestaan” in of uit.

Lees ook
Zoeken in Outlook werkt niet? Probeer dit!

Beleid modus voor uitgebreide sessies

Met de modus voor uitgebreide sessies kunt u lokale apparaten en bronnen omleiden van computer waarop het programma Virtual Machine Connection (Verbinding met virtuele machine) wordt uitgevoerd.

Voor deze modus voor uitgebreide sessies is een ondersteund gastbesturingssysteem vereist en moet u mogelijk de configuratie in de virtuele machine aanpassen. De omleidingsmogelijkheden zijn afhankelijk van de versie van het gastbesturingssysteem. Als u deze instellingen wijzigt, moeten bestaande sessies van verbinding met virtuele machine mogelijk opnieuw worden gestart.

Als de optie zojuist heeft ingeschakeld dan opent u de virtuele machine door deze te starten. In het menu klik op “Beeld” en vervolgens op “Uitgebreide sessie”.

Uitgebreide sessie in hyper-v inschakelen

Lees ook: Windows 11 installeren in een virtuele machine.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *