Tijdzone wijzigen in Windows 11

Stefan
Tijdzone wijzigen in Windows 11

Hoewel Windows 10 tijdens de installatie de tijdzone-instellingen goed detecteert en configureert op basis van uw locatie, kunnen er veel redenen zijn waarom uw apparaat niet de juiste lokale tijd weergeeft.

Het kan zijn dat de instellingen niet correct zijn gedetecteerd, dat u naar een nieuwe regio reist waar een andere tijdzone wordt gebruikt, of dat u een apparaat uit een ander land hebt gekocht dat vooraf is geconfigureerd met andere instellingen.

Een tijdzone is een regio die een uniforme standaardtijd hanteert voor wettelijke, commerciële en sociale doeleinden. Tijdzones volgen meestal de grenzen van landen en hun onderverdelingen omdat het voor gebieden in nauwe commerciële of andere communicatie handig is om dezelfde tijd aan te houden.

U kunt ervoor kiezen om Windows 11 uw tijdzone automatisch te laten instellen op basis van uw regio, of u kunt de tijdzone handmatig instellen.

Tijdzone wijzigen in Windows 11

Klik op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op tijd & taal en daarna op datum en tijd.

Selecteer de gewenste tijdzone uit de lijst of klik op “Tijdzone automatisch instellen” om de tijdzone automatisch te detecteren en in te stellen.

Tijdzone aanpassen in Windows 11

U kunt de tijdzone ook wijzigen via het configuratiescherm. Klik op klok en regio, klik daarna op tijdzone wijzigen.

Tijdzone wijzigen

Klik op de “tijdzone wijzigen” knop.

Tijdzone wijzigen in Windows 11

Stel een nieuwe tijdzone in door de nieuwe tijdzone te kiezen uit de lijst. Klik daarna op OK om te bevestigen.

Tijdzone instellen in Windows 11

Lees meer:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

5 reacties
 1. Hoewel ik administrator ben op de computer van mijn zoon, kan ik de (foutieve) tijdzone niet aanpassen, omdat ik geen administrator zou zijn? Hoe los ik dit op?

  1. Hallo, eerst controleert u of het account daadwerkelijk administratorrechten heeft: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/heb-ik-administrator-rechten-in-windows-11/

   Hierna kunt u indien nodig een ander account de rol van administrator laten krijgen: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/administrator-wijzigen-windows-11/

   Als u administratorrechten heeft, controleer dan of de ‘Windows Time’ service is gestart. Druk op Windows + R, typ: services.msc. Klik met de rechtermuisknop op “Windows Time” en klik op “Starten”.

   Mocht dit niet werken, dan kunt u SFC en DISM uitvoeren om systeembestanden te herstellen: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-repareren/
   Succes!

   Succes!

 2. Lenovo win 11 laptop
  Bij rechtsonder op “tijd” te klikken krijg ik de maandkalender met Nederlandse taal maar ook een vreemde taal ( vreemde tekens). Is dit normaal en anders hoe aan te passen?
  M.vr.gr. Hans

  1. Hallo, mogelijk wordt er een extra agenda weergegeven. Kijk eens of dit het is, u kunt dit uitschakelen op de volgende manier.

   Klik met de rechtermuisknop op de tijd en datum. In het menu klik op “tijd en datum aanpassen”. In de “extra instellingen” wijzig “Extra agenda’s weergeven in de taakbalk” naar “Extra agenda’s niet weergeven”. Mogelijk staat deze instelling op een Chinese extra agenda, daarom de rare tekens? Probeer het eens. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *