Hyper-V installeren en inschakelen in Windows 11

Stefan
Hyper-V installeren en inschakelen in Windows 11

In Windows 11 kunt u Hyper-V inschakelen om virtuele machines te gebruiken op uw Windows 11 computer.

Een virtuele machine (VM) is een virtuele omgeving die functioneert als een virtueel computersysteem met een eigen CPU, geheugen, netwerkinterface en opslag, gecreëerd op een fysiek hardwaresysteem. Software genaamd een hypervisor scheidt de middelen van de machine van de hardware en voorziet ze van de juiste functies zodat ze door de Hyper-V virtuele machine kunnen worden gebruikt.

Om in Windows 11 Hyper-V in te kunnen schakelen moet er standaard een Windows 11 professional licentie of hoger zijn geïnstalleerd. U kunt Hyper-V echter ook inschakelen in Windows 11 met een home licentie door de stappen uit te voeren in dit artikel. Een home licentie ondersteunt standaard namelijk geen Hyper-V.

U kunt in Windows 11 twee onderdelen installeren die betrekking hebben op Hyper-V. U kunt het Hyper-V platform installeren en de Hyper-V beheerprogramma’s.

Hyper-V installeren en inschakelen in Windows 11

Om Hyper-V in Windows 11 te installeren, klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. In de instellingen klikt u eerst op “Apps” en hierna op “Optionele onderdelen”.

Optionele onderdelen installeren in Windows 11

Klik in de “verwante instellingen” op “Meer Windows-functies”.

Meer Windows-functies

Klik vervolgens op “Hyper-V” om het Hyper-V beheerprogramma en het Hyper-V platform te installeren. Klik op OK om te bevestigen.

Hyper-V installeren in Windows 11

Als u Hyper-V niet kunt installeren dan wordt uw processor niet ondersteunt. Lees hier meer.

Hyper-V wordt nu geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Hyper-V installeren

Na installatie van Hyper-V dient u de computer opnieuw op te starten om de installatie van het Hyper-V platform af te ronden.

Functies voor u aanpassen

Om Hyper-V beheer te openen klikt u op zoeken in de taakbalk. Zoek vervolgens op “Hyper-V” en klik op “Hyper-V beheer”.

Hyper-V beheer openen in Windows 11

Om een nieuwe virtuele machine aan te maken in Windows 11 via Hyper-V, klikt u met de rechtermuisknop op de computernaam in “Hyper-V-beheer”. Klik vervolgens op “Nieuw” en hierna op “Virtuele machine”.

Virtuele machine aanmaken met Hyper-V in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *