Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Niet storen inschakelen of uitschakelen in Windows 11

In Windows 11 kunt u meldingen en andere afleidingen voorkomen door de “niet storen” functie in te schakelen.

“Niet storen” is een functie waarmee u meldingen, waarschuwingen en onderbrekingen kunt controleren en beperken, terwijl uw computer of laptop gebruikt. Als “niet storen” is ingeschakeld, worden meldingen voor oproepen, berichten, applicatie-waarschuwingen en andere onderbrekingen onderdrukt. Hierdoor kunt u geconcentreerder en zonder onderbrekingen werken.

Niet storen inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Niet storen is een standaard functie in Windows 11. U hoeft er dus geen aparte applicatie voor te installeren.

U kunt “niet storen” handmatig inschakelen of automatisch laten inschakelen in een bepaalde tijdsperiode. Als u eventuele apps met meldingen wilt uitsluiten om toch meldingen alleen van deze specifieke app(s) te ontvangen, dan kunt u deze configureren in de prioriteitsmeldingen. Dit is hoe het werkt.

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “Systeem”. In de systeeminstellingen klikt u vervolgens op “Meldingen”.

Meldingen in Windows 11

Niet storen inschakelen

Als u “niet storen” wilt inschakelen dan kunt in de meldingen instellingen de optie “Niet storen” inschakelen door de schuif naar “aan” te wijzigen.

Niet storen inschakelen in Windows 11

Niet storen uitschakelen

Als u “niet storen” wilt uitschakelen dan kunt in de meldingen instellingen de optie “Niet storen” inschakelen door de schuif naar “uit” te wijzigen.

Niet storen pictogram

Wanneer “niet storen” actief is, dan ziet u in het systeemvak (rechts naast de tijd en datum) een pictogram van een belletje met de tekst “zz” erin. Dit betekent dat de “niet storen” functie op dit moment actief is op uw computer en dat u dus geen meldingen ontvangt van apps en Windows 11. Alle meldingen ziet u in het actiecentrum door erop te klikken, meestal te herkennen aan een cirkeltje met het aantal meldingen.

Niet storen pictogram in systeemvak

Niet storen automatisch inschakelen

Het is ook mogelijk om “niet storen” automatisch te laten inschakelen tussen een bepaalde tijdsperiode. Dit is bijvoorbeeld aan te raden tussen kantooruren, tijdens het spelen van een computerspel, het werken met een volledig scherm of wanneer u gaat slapen.

Open de meldingsinstellingen. In de meldingsinstellingen klikt u op “Niet storen automatisch inschakelen”.

Om geen meldingen tussen een bepaalde tijdsperiode te ontvangen schakelt u de optie “Tijdens deze tijden” in. Stel vervolgens en begin en eindtijd in en wijzig eventueel de herhaling voor dagen, weekenden of weekdagen.

Niet storen automatisch inschakelen

U vindt er verder nog opties zoals geen meldingen ontvangen bij het dupliceren van het beeldscherm, bij het spelen van een game of wanneer u een app in volledig scherm gebruikt. Door deze opties in- of uit te schakelen maakt u ze actief.

Prioriteitsmeldingen instellen

Als u van een bepaalde app toch meldingen wilt ontvangen terwijl “niet storen” is ingeschakeld, dan kunt u dit instellingen in de prioriteitsmeldingen instellingen.

Open de meldingsinstellingen. Klik vervolgens op “prioriteitsmeldingen instellen”.

Prioriteitsmeldingen instellen

Klik op de knop “apps toevoegen” om een app te selecteren waarvan u ondanks dat u “niet storen” heeft ingeschakeld, toch meldingen wilt ontvangen.

Apps toevoegen aan prioriteitsmeldingen

Klik op de “…” puntjes om een app uit de lijst van prioriteitsmeldingen te verwijderen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!