Ongewenste app blokkering in- of uitschakelen in Windows Beveiliging

Stefan
Ongewenste app blokkering in- of uitschakelen in Windows Beveiliging

Microsoft heeft in Windows Beveiliging een functie geïntroduceerd om ongewenste software te detecteren en te blokkeren. Ongewenste software is software die vaak wordt aangeboden tijdens een installatieproces. Het is de software die vaak zonder dat de gebruiker het weet mee wordt geïnstalleerd door installatiesoftware of andere malafide software installaties.

Ongewenste apps, ook wel bekend als Potentieel ongewenste software is al jaren een doorn in het oog van antivirus software. Windows Beveiliging bevat een bescherming voor Windows computers waarmee Microsoft de ongewenste software, ongewenste bestanden maar ook ongewenste websites kan detecteren. Microsoft noemt dit “beveiliging op basis van reputatie”.

Dit is hoe u de Ongewenste app blokkering in Windows kunt in- of uitschakelen.

Ongewenste app blokkering in- of uitschakelen in Windows Beveiliging

In de Windows zoekbalk type: windows security. Klik op het Windows-beveiliging resultaat.

windows beveiliging openen

Klik op de link: Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie.

Met deze instellingen wordt uw apparaat beschermd tegen schadelijke of mogelijk ongewenste apps, bestanden en websites.

Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie

Om de bescherming tegen ongewenste apps in te schakelen klikt u op de knop: Aan- of uit in het kopje “Blokkering van mogelijk ongewenste app”.

U kunt ervoor kiezen om bepaalde detecties in- of uit te schakelen zoals apps blokkeren of downloads blokkeren. Klik op de link Beveiligingsgeschiedenis om de detectie historie van ongewenste apps, bestanden of websites in te zien.

Blokkering van mogelijks ongewenste apps

Blokkering van ongewenste apps is onderdeel van Windows Defender antivirus. Ook belangrijk is om ransomware bescherming in te schakelen in Windows. Lees meer!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

7 reacties
  1. Hallo, u biedt helaas te weinig informatie om hier iets over te kunnen zeggen. Probeer sowieso eerst de computer eens te herstarten.
   Als u een foutmelding krijgt, plaats die dan als reactie op dit bericht.
   Succes!

    1. Dit is inderdaad een foutmelding waarbij de installatie is beschadigd. U dient het Office product (MS Word) te repareren:
     Lees meer: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/een-office-toepassing-herstellen-7821d4b6-7c1d-4205-aa0e-a6b40c5bb88b
     Succes!

 1. ik heb de install.dvd geinstalleerd van een diascanner opticfilm 8200i se. dat is gelukt en staat met icoon op startblad. daarna de setup dvd in de lade, enter, dat geeft de boodschap: deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd. hoe kan ik dat oplossen? het zijn de originele dvd’s

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *