Ongewenste app blokkering in- of uitschakelen in Windows Beveiliging

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft heeft in Windows Beveiliging een functie geïntroduceerd om ongewenste software te detecteren en te blokkeren. Ongewenste software is software die vaak wordt aangeboden tijdens een installatieproces. Het is de software die vaak zonder dat de gebruiker het weet mee wordt geïnstalleerd door installatiesoftware of andere malafide software installaties.

Ongewenste apps, ook wel bekend als Potentieel ongewenste software is al jaren een doorn in het oog van antivirus software. Windows Beveiliging bevat een bescherming voor Windows computers waarmee Microsoft de ongewenste software, ongewenste bestanden maar ook ongewenste websites kan detecteren. Microsoft noemt dit “beveiliging op basis van reputatie”.

Dit is hoe u de Ongewenste app blokkering in Windows kunt in- of uitschakelen.

Ongewenste app blokkering in- of uitschakelen in Windows Beveiliging

In de Windows zoekbalk type: windows security. Klik op het Windows-beveiliging resultaat.

windows beveiliging openen

Klik op de link: Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie.

Met deze instellingen wordt uw apparaat beschermd tegen schadelijke of mogelijk ongewenste apps, bestanden en websites.

Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie

Om de bescherming tegen ongewenste apps in te schakelen klikt u op de knop: Aan- of uit in het kopje “Blokkering van mogelijk ongewenste app”.

U kunt ervoor kiezen om bepaalde detecties in- of uit te schakelen zoals apps blokkeren of downloads blokkeren. Klik op de link Beveiligingsgeschiedenis om de detectie historie van ongewenste apps, bestanden of websites in te zien.

Blokkering van mogelijks ongewenste apps

Blokkering van ongewenste apps is onderdeel van Windows Defender antivirus. Ook belangrijk is om ransomware bescherming in te schakelen in Windows. Lees meer!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓