Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Stefan
Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Er zijn in Windows 11 twee verschillende spraakfuncties. Het eerste is de standaard spraakherkenning die spraak gebruikt in apps, spraak commando’s en dictatie.

De tweede spraakherkenning is de online spraakherkenning. Als u de online spraakherkenning functie inschakelt dan wordt uw spraak commando geïnterpreteerd via de Cloud. Dat betekent dat de spraak naar Microsoft wordt gestuurd, daar wordt geanalyseerd en dat u het beste resultaat terug kunt verwachten. Spraak wordt dus beter verstaan en spraak commando’s werken ook accurater.

Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. In de instelling klikt u aan de linkerzijde op “Privacy en beveiliging”.

In de “Windows-machtigingen” instelling, klikt u vervolgens op “Spraak”.

Spraak instellingen openen in Windows 11

U opent nu de online spraakherkenning voor dicteren en andere spraakinteracties. Klik op de “Aan” knop om online spraakherkenning in- of uit te schakelen.

Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Om spraakherkenning nog beter te maken kunt u meehelpen om spraakherkenning te verbeteren. Uw dagelijkse gebruik van apps die gebruikmaken van online spraakherkenning, kunnen de nauwkeurigheid van de online spraaktechnologie van Microsoft voor iedereen die uw taal spreekt, verbeteren.

Als u ervoor kiest om uw spraakfragmenten bij te dragen, worden sommige van deze clips gecontroleerd door werknemers en leveranciers van Microsoft. Als u dit wilt dan klikt u op de knop “Starten met het bijdragen aan mijn spraakclips”.

Spraakclips zijn niet aan u gekoppeld. Als Microsoft een clip vind met persoonlijke gegevens dan wordt deze verwijderd. Uw spraakfragmenten worden alleen door Microsoft werknemers en leveranciers gebruikt om de Microsoft spraaktechnologie te verbeteren. Lees meer over de spraaktechnologie en hoe Microsoft hiermee omgaat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: de verteller inschakelen of uitschakelen in Windows 11.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *