Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Er zijn in Windows 11 twee verschillende spraakfuncties. Het eerste is de standaard spraakherkenning die spraak gebruikt in apps, spraak commando’s en dictatie.

De tweede spraakherkenning is de online spraakherkenning. Als u de online spraakherkenning functie inschakelt dan wordt uw spraak commando geïnterpreteerd via de Cloud. Dat betekent dat de spraak naar Microsoft wordt gestuurd, daar wordt geanalyseerd en dat u het beste resultaat terug kunt verwachten. Spraak wordt dus beter verstaan en spraak commando’s werken ook accurater.

Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. In de instelling klikt u aan de linkerzijde op “Privacy en beveiliging”.

In de “Windows-machtigingen” instelling, klikt u vervolgens op “Spraak”.

Spraak instellingen openen in Windows 11

U opent nu de online spraakherkenning voor dicteren en andere spraakinteracties. Klik op de “Aan” knop om online spraakherkenning in- of uit te schakelen.

Online spraakherkenning inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Om spraakherkenning nog beter te maken kunt u meehelpen om spraakherkenning te verbeteren. Uw dagelijkse gebruik van apps die gebruikmaken van online spraakherkenning, kunnen de nauwkeurigheid van de online spraaktechnologie van Microsoft voor iedereen die uw taal spreekt, verbeteren.

Als u ervoor kiest om uw spraakfragmenten bij te dragen, worden sommige van deze clips gecontroleerd door werknemers en leveranciers van Microsoft. Als u dit wilt dan klikt u op de knop “Starten met het bijdragen aan mijn spraakclips”.

Spraakclips zijn niet aan u gekoppeld. Als Microsoft een clip vind met persoonlijke gegevens dan wordt deze verwijderd. Uw spraakfragmenten worden alleen door Microsoft werknemers en leveranciers gebruikt om de Microsoft spraaktechnologie te verbeteren. Lees meer over de spraaktechnologie en hoe Microsoft hiermee omgaat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: de verteller inschakelen of uitschakelen in Windows 11.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!