Personen pictogram verwijderen uit de Windows taakbalk

Stefan
Personen uitschakelen in de taakbalk

Wilt u het pictogram “Personen” verwijderen van uw taakbalk in Windows 10? U bent niet de enige. Sinds Microsoft de app Personen in Windows 10 introduceerde, vonden velen van ons dat het pictogram met twee personen op onze taakbalk niets anders was dan een verspilling van ruimte.

Als u de functie ook niet gebruikt en het Windows 10 personen pictogram wilt verwijderen om te voorkomen dat uw taakbalk volraakt met snelkoppelingen die u niet gebruikt? In dit artikel leest u hoe.

Personen is een applicatie voor het beheren van contactpersonen en een adresboek in Windows 8 en 10. Het stelt een gebruiker in staat om contacten van verschillende e-mailaccounts te organiseren en te koppelen. Het is niet alleen een adresboek, maar biedt ook een lijst van recente e-mailconversaties met een geselecteerd contact.

Personen app in de taakbalk in Windows

Personen verwijderen uit de taakbalk

Om personen uit de taakbalk te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk. Klik daarna op “Personen op de taakbalk weergeven” en zet de optie uit.

Personen op de taakbalk weergeven uitschakelen

U kunt personen ook uitschakelen via de Windows-instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op persoonlijke instellingen. Klik daarna op taakbalk.

Schakel de optie: Contactpersonen op de taakbalk weergeven uit.

Personen uitschakelen in de taakbalk

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *