Plaktoetsen uitschakelen in Windows 11? Zo werkt het!

Stefan
Plaktoetsen uitschakelen in Windows 11? Zo werkt het!

Als u verschillende functie toetsen zoals de SHIFT, CTRL, ALT of de Windows gebruikt, en u heeft plaktoetsen ingeschakeld, dan hoort u een pieptoon in Windows 11.

Deze piep is afkomstig van plaktoetsen (“sticky keys”) en kan hinderlijk zijn tijdens het gamen of werken met apps die functie toetsen gebruiken. In Windows 10 kregen gebruikers vaak een melding van plaktoetsen, maar dit is in Windows 11 vervangen door een korte pieptoon.

Onbekende pieptoon in Windows 11?

Als u dus constant een onverwachte pieptoon hoort bij het typen of indrukken van een specifieke functie toets, dan is het mogelijk dat deze pieptoon afkomstig is van de functie plaktoetsen op uw Windows 11 computer. Dit is hoe u plaktoetsen kunt uitschakelen.

Plaktoetsen uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klikt u aan de linkerzijde op “Toegankelijkheid” en hierna op “Toetsenbord” in de “Interactie” instellingen.

Toetsenbord instellingen in Windows 11

Als u de plaktoetsen wilt uitschakelen dan wijzigt u de functie “Plaktoetsen” naar “Uit”.

Plaktoetsen uitschakelen in Windows 11

Als u de plaktoetsen wel wilt blijven gebruiken, maar de pieptoon wilt uitschakelen dan schakelt u plaktoetsen in door de functie te wijzigen naar “aan”.

Klik vervolgens op “plaktoetsen” en wijzig de functie “Een geluid afspelen wanneer sneltoetsen worden ingedrukt en losgelaten” naar “uit”.

Een geluid afspelen wanneer sneltoetsen worden ingedrukt en losgelaten

Lees ook hoe u plaktoetsen in Windows 10 kunt uitschakelen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
  1. Stefan bedankt voor je tips. Graag vernam ik hoe je gemakkelijkst een backup maakt van de bestandsgeschiedenis op een voldoende grote USB stick. Hoe weet je dat de backup genomen is, en is het best de usb stick te formateren als nfts of speelt dat geen rol. Bij sommige senioren herkent windows 11 de stick wel in de verkenner maar niet als het erop aankomt te backuppen.
    Graag uw professioneel advies.
    Herman

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *