Plaktoetsen melding uitschakelen in Windows 10

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Plaktoetsen helpen de gebruiker toetscombinaties in te voeren door toetsen achter elkaar in te drukken in plaats van tegelijkertijd. Dit komt ten goede aan gebruikers die niet of moeilijk sneltoetscombinaties kunnen indrukken.

Waar plaktoetsen mensen die moeite hebben met toetsencombinaties kan helpen, kan het mensen die vaak functie toetsen gebruiken ook irriteren. Zo is het mogelijk dat als u in Windows 10 meerdere keren achter elkaar de SHIFT toets indrukt, er een melding verschijnt of u plaktoetsen wilt inschakelen.

Plaktoetsen melding

U kunt de sneltoets voor plaktoetsen uitschakelen. Op deze manier krijgt u de plaktoetsen inschakelen melding niet meer en worden er geen plaktoetsen uitgevoerd.

Plaktoetsen melding uitschakelen in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klik op “Toegankelijkheid”.

Toegankelijkheid instellingen in Windows 10

Aan de linkerzijde in het menu, in de “interactie” instellingen klik op “toetsenbord”. Om de melding voor plaktoetsen in Windows 10 uit te schakelen, wijzigt u de optie “Sneltoets om plaktoetsen te starten toestaan” naar “uit”.

Om plaktoetsen volledig uit te schakelen, wijzigt u de optie “Elke toets afzonderlijk indrukken voor sneltoetsen” naar “uit”.

Sneltoets voor plaktoetsen uitschakelen in Windows 10

Lees ook hoe u plaktoetsen in Windows 11 kunt uitschakelen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Omdat hier een bedankje zeker op zijn plaats is, bij deze 😀

    Mijn vraag is simpelweg, hoe kan ik erachter komen waarom mijn toetsen op mijn toetsenbord zo vreemd werken? Soms typt geeft mijn Acerlaptop niet de hoofdletters of hij verwisselt leestekens.
    Zou je me meer informatie of suggesties kunnen geven over toetsenbordinstellingen? Die heb ik grotendeels doorgelopen.

    • Hallo, wat ik me kan indenken is de taalinvoer wisselaar. Dit is een toetsencombinatie via ALT + SHIFT die direct wisselt van de invoertaal. Als u aangeeft het komt soms voor, dus niet altijd is het mogelijk dat deze toetscombinatie verantwoordelijk voor het wisselen van tekens en toetsen. Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!