Printscreen toets opent knipprogramma uitschakelen

Stefan
Printscreen toets opent knipprogramma uitschakelen

Recentelijk is in Windows 11 de printscreen toets gewijzigd. Bij een druk op de prtscn toets wordt nu het knipprogramma geopend waarmee u een schermprint kunt maken.

In het verleden werd er via de printscreen toets direct een schermprint gemaakt en werd deze opgeslagen in de afbeeldingen map onder documenten. Dit kunt u in windows 11 nog steeds instellen.

Wanneer u de Windows + printscreen toets dan in het vervolg indrukt wordt er weer een schermprint opgeslagen, in plaats van dat het knipprogramma automatisch wordt geopend.

Printscreen toets opent knipprogramma uitschakelen

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u op “toegankelijkheid” en vervolgens in de “interactie” instellingen op “toetsenbord”.

Toetsenbord instellingen openen in Windows 11

Schakel vervolgens in de “Schermtoetsenbord, toegangstoetsen en afdrukscherm” instellingen de optie “Gebruik de toets afdrukscherm om knipprogramma te openen” uit.

Gebruik de toets afdrukscherm om knipprogramma te openen uitschakelen

U kunt nu de printscreen toets gebruiken om direct een schermafbeelding te maken, in plaats van automatisch het knipprogramma te openen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen! Lees ook deze 40+ toetsencombinaties voor Windows 11 en 10.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *