Home PC tips Windows Snelheid van de muis aanwijzer wijzigen in Windows 11

Snelheid van de muis aanwijzer wijzigen in Windows 11

0

De snelheid van de muis aanwijzer is persoonlijk. De snelheid van hoe de muis cursor over uw scherm beweegt, kunt u aanpassen naar wens in Windows 11.

Zo is een snelle muis aanwijzer een voordeel in een set-up met meerdere of grote beeldschermen. Ik kan me voorstellen dat als u precies wilt werken aan bijvoorbeeld een foto bewerkings programma of video bewerking dat u dan liever een normale tot trage muis aanwijzer instelt.

Wat uw voorkeur ook is, u kunt in Windows 11 op twee manieren de muis snelheid van de aanwijzer aanpassen. De eerste is via de instellingen en de tweede is via het configuratiescherm. Beide leest u in dit artikel.

Muis snelheid van de aanwijzer wijzigen in Windows 11

Muis snelheid aanpassen via de instellingen

De Windows 11 instellingen biedt u toegang tot functies van aangekoppeld hardware zoals een muis. In de instellingen kunt u dan ook de muis snelheid wijzigen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde in de instellingen klik op “Bluetooth en apparaten”. Hierna klikt u aan de rechterzijde op “Muis” om de muis-instellingen te openen.

Muis instellingen openen in Windows 11

Wijzig de snelheid van de muisaanwijzer nu via de schuif. Door deze schuif naar links te bewegen maakt u de muisaanwijzer trager en naar rechts maakt u de muisaanwijzer sneller.

Lees ook: Dubbelklik snelheid van de muis wijzigen.

Muis snelheid aanpassen via het Configuratiescherm

Het configuratiescherm biedt toegang tot verschillende functies en instellingen. Ook via het configuratiescherm kunt u de snelheid van de muisaanwijzer aanpassen in Windows 11.

Open het Configuratiescherm. Klik vervolgens op “Hardware en geluiden”.

In de “Apparaten en printers” instellingen klikt u op “Muis”.

In de eigenschappen van de muis klikt u op tabblad “Opties voor de aanwijzer”. Sleep vervolgens de schuif naar links om de muis aanwijzer langzamer te maken en naar rechts om de muis aanwijzer sneller te maken.

Ik raad aan om de optie “Precisie van de aanwijzer verbeteren” ook in te schakelen. Klik op toepassen en daarna op OK om te bevestigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Controleer uw computer gratis op malware, virussen en meer met Malwarebytes. U kunt Malwarebytes 14 dagen gratis proberen. Download Malwarebytes nu gratis (directe download).

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten