Software verwijderen via Opdrachtprompt in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u software zoals een geïnstalleerde applicatie in Windows 10 wilt verwijderen dan kan dat uiteraard via Windows zelf. In de meeste gevallen kan dat direct vanuit de Windows instellingen of via het Configuratiescherm.

In een aantal gevallen wilt u mogelijk software verwijderden via het Opdrachtprompt. Indien u software wilt verwijderen via het Opdrachtprompt betreft dit meestal een script die u aan het schrijven bent, daar ga ik vanuit, want het verwijderen van software via Opdrachtprompt is anders een nogal omslachtige manier om software te verwijderen.

Het verwijderen van software via Opdrachtprompt heeft wel een voordeel. U ontvangt geen “wilt u definitief software verwijderen”, ook geen andere berichten. Zodra u het commando invoert wordt de software zonder meldingen direct verwijderd uit Windows 10.

Wat de reden ook is, in deze tip leest u hoe u via cmd.exe (opdrachtprompt) een applicatie kunt verwijderen in Windows 10. Het is belangrijk dat u beheerder bent in Windows 10.

Software verwijderen via Opdrachtprompt

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik op het Opdrachtprompt resultaat en kies Als Administrator uitvoeren.

opdrachtprompt uitvoeren als administrator

In het Opdrachtprompt venster type:

wmic product get name

U vraagt dan via de “Windows Management Instrumentation” de geïnstalleerd software op op uw computer. U ontvangt een resultaat met de geïnstalleerd software via het Opdrachtprompt.

Om software daadwerkelijk via het Opdrachtprompt te verwijderen typt u het volgende commando.

wmic product where name="naam van software" call uninstall

software verwijderen via opdrachtprompt

Na enig moment krijgt u een bericht dat het verwijderen succesvol is afgerond.

Ik hoop dat ik u met deze tip heb kunnen helpen. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓