Stappenbeschrijving gebruiken in Windows 11 of 10

Stefan
Stappenbeschrijving gebruiken in Windows 11 of 10

Wanneer u een probleem heeft in Windows, dan is het handig om dit probleem stap voor stap te kunnen beschrijven. Dit is waar stappenbeschrijving voor gebruikt kan worden.

Stappenbeschrijving of “Steps recorder” is een hulpmiddel in Windows dat automatisch een rapport maakt op basis van kliks en toetsaanslagen inclusief schermafbeeldingen. Wanneer u dus een probleem probeert uit te leggen aan iemand die u bijvoorbeeld wil helpen, dan kunt u via stappenbeschrijving een rapport versturen met alle stappen die u uitvoert om het eventuele probleem te reproduceren. Het geeft de ander direct inzicht in welk venster u aanklikt, wat voor toetsen u indrukt en stelt hier een rapport van op met handige schermafbeeldingen.

Stappenbeschrijving gebruiken in Windows

Om stappenbeschrijving te openen zoekt u via de taakbalk op “stappenbeschrijving”. Klik op het resultaat om de app te openen.

Stappenbeschrijving openen

Klik vervolgens op “Start record” om een stappenbeschrijving op te nemen.

Start record

Hierna voert u de stappen uit die u wilt dat worden opgenomen. Het hulpmiddel zal zelf alle stappen opnemen. Wanneer u klaar bent klikt u op “Stop and Review”.

Stop and review

De stappenbeschrijving bevat alle stappen en informatie die een ander nodig heeft om bij het probleem te kunnen helpen. Voordat u het bestand deelt is het handig om eerst alle stappen goed na te lopen. Bevat het alle informatie die u wilt dat andere kunnen zien? Bevat het geen persoonlijke informatie die u juist niet wilt dat andere zien?

U kunt de stappenbeschrijving op de volgende manieren controleren. Dit kan via een stap voor stap diavoorstelling en uiteindelijke via gedetailleerde optionele stappen. Klik telkens op “volgende” om de volgende stap te kunnen inzien die is opgenomen.

Lees ook
Concentratie hulp inschakelen en aanpassen in Windows 10

Stappenbeschrijving opties

Als u de stappenbeschrijving heeft gecontroleerd, dan klikt u bovenin het menu op “Save”.

Stappenbeschrijving opslaan

Er wordt vervolgens een ZIP-bestand opgeslagen op uw computer waar u zelf de locatie voor kunt kiezen. In dit ZIP-bestand zit de stappenbeschrijving die u kunt delen met andere.

Stappenbeschrijving rapport

Houd er rekening mee dat Stappenbeschrijving ergens begin 2024 mogelijk vervangen gaat worden. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Los zelf problemen op met de Windows probleem oplossers.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *