Tabblad voorbeeld in- of uitschakelen in Microsoft Edge

Stefan
Tabblad voorbeeld in- of uitschakelen in Microsoft Edge

In de laatste versie van Microsoft Edge heeft Microsoft een voorbeeldweergave van tabbladen geïntroduceerd. In deze tip leest u hoe u deze voorbeeldweergave kunt inschakelen of uitschakelen.

Voorbeeldweergave voor tabbladen is een functie in Microsoft Edge waarmee u een voorbeeld kunt zien van open tabbladen als u met de muis over de titel van het tabblad beweegt. Dit stelt u instaat om de inhoud van de webpagina te zien voordat u het tabblad opent.

Tabblad voorbeeld in- of uitschakelen in Microsoft Edge

Dit is een handige functie als u er gebruik van maakt, maar als u veel tabbladen heeft geopend kan het ook vervelend worden om telkens een kleine weergave van een geopende website te zien. Het is dan ook aan te raden om de voorbeeldweergave voor een tabblad uit te schakelen. Deze functie staat standaard aan.

Tabblad voorbeeld in- of uitschakelen in Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram om het menu te openen. In het menu klik op “instellingen”.

Microsoft Edge instellingen openen

Maak het Microsoft Edge venster groter totdat u het menu aan de linkerkant ziet. In het menu klik op “uiterlijk”.

Schakel vervolgens de functie “Voorbeeldweergave van tabblad weergeven bij aanwijzen” in- of uit door erop te klikken.

Voorbeeldweergave van tabblad weergeven bij aanwijzen

Wanneer u nu over een geopend tabblad beweegt, ziet u alleen een titel van de website of een voorbeeldvenster met inhoud van de website. Afhankelijk van of u deze functie heeft ingeschakeld of uitgeschakeld.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *