Tekstsuggesties inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Tekstsuggesties is een functie in Windows 11 die u kan helpen om het typen van tekst zoals zinnen en woorden in Windows 11 te versnellen en te verbeteren. Tekstsuggesties helpt om tijdens het typen van zinnen een suggestie aan te vullen.

Wanneer u op een toetsenbord typt, zal de tekstsuggestie functie automatisch een aantal relevante woorden suggereren die meer kans hebben om overeen te komen met uw voorkeurswoorden.

Als u bijvoorbeeld in het zoekvak typt, wordt er op basis van uw zoektermen suggesties gedaan voor personen, organisaties en andere informatie waar u misschien naar op zoek bent. Als u een zoekterm ingeeft om favoriete plaatsen te vinden, suggereert Windows 11 plaatsen waar u al bent geweest. In feite zal de tekstsuggestie functie dus woorden voorspellen die u aan het typen bent.

Tekstsuggestie in Windows 11
Dit is een voorbeeld van de tekstsuggestie functie in Windows 11.

Ik vind het persoonlijk erg handig en het werkt ook in het Nederlands. Hoe meer u typt en uw computer gebruikt hoe slimmer de tekstsuggestie wordt.

Tekstsuggesties inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Om tekstsuggestie in Windows in te schakelen begint u met een rechtermuisklik op de Windows startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Windows instellingen

Klik links in het menu op: Tijd en taal. Klik daarna op de Typen instellingen.

Typen instellingen in Windows 11

Schakel de volgende opties in: Tekstsuggesties tonen tijdens het typen op het fysieke toetsenbord. Klik daarna op: Meertalige tekstsuggesties. Om tekstsuggesties weer uit te schakelen klik nogmaals op de optie en wijzig de instelling naar uit.

Tekstsuggesties instellingen in Windows 11

Tekstsuggesties in Windows 11 is bijvoorbeeld handig als u kortere en effectievere teksten wilt produceren, grammaticale fouten en typefouten wilt vermijden, en een mooie stroom van woorden en zinnen wilt creëren. Bovendien kan tekstsuggesties ook nuttig zijn bij het werken met zakelijke documenten of andere documenten.

Lees meer Windows 11 beta installeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓