Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Update geschiedenis weergeven in Windows 10

Updates zijn een belangrijk onderdeel van Windows. Ik kan me voorstellen dat gebruikers daarom willen inzien welke updates er door Windows zijn geïnstalleerd.

Door het controleren van de geïnstalleerde Windows-updates kunnen gebruikers bepalen of de update die geïnstalleerd moet worden daadwerkelijk is geïnstalleerd, maar het helpt gebruikers ook om update te beheren waar nodig.

Nog steeds wordt door Microsoft op een dinsdag een update vrijgegeven en geïnstalleerd. Deze dag heet patch Tuesday en Microsoft gebruikt deze manier van updaten al jaren.

Update geschiedenis weergeven

Om de update geschiedenis van Windows weer te geven klikt u op de Windows Start knop.

Klik in het linker start menu op het tandwiel icoon om de Windows 10 instellingen te openen.

Klik op Bijwerken en beveiliging in het Instellingen menu.

windows 10 update instellingen

Klik op Windows Update in het linker menu. Om de geschiedenis van de updates in te zien klik op Geschiedenis van updates weergeven.

updategeschiedenis windows 10

In het volgende venster ziet u de geschiedenis van de Windows-updates onderverdeeld in Onderdelenupdates, Kwaliteitupdates, Definitie-updates en Overige updates.

U kunt de onderdelen uitklappen om te zien welke updates waarvoor zijn geïnstalleerd. Als u klikt op een meer informatie knop wordt u doorverwezen naar de site van Microsoft voor meer informatie over de betreffende update.

geschiedenis van updates weergeven

Windows Updates verwijderen

Als u klikt op de hyperlink Installatie van updates ongedaan maken opent zich het venster waar u per geïnstalleerde update kunt bepalen welke update u wilt verwijderen.

windows updates verwijderen windows 10

Het is ook mogelijk om automatisch Windows updates uit te schakelen.

Als u problemen ondervindt met het bijwerken van Windows dan kan mijn artikel: Wat te doen als u Windows niet kunt updaten u helpen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook
11 REACTIES
   • Stefan, dank je wel. Ik weet gewoon niet wat ik nu moet doen. Heb ik die nieuwe update nu wel, of niet? Geen idee, en ook niet wat ik moet doen.
    Groetjes Yvon

    • Hallo Yvonne, OK ik snap de vraag 🙂 Ik zie dat u updates mist. Ik raadt aan om te beginnen met het uitvoeren van Windows update. Windows gaat dan zelf opzoek naar nieuwe updates en zal deze installeren. Informatie om Windows bij te werken naar de laatste update vind u hier: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/de-update-van-mei-2021-voor-windows-10-downloaden-7d20e88c-0568-483a-37bc-c3885390d212. Zijn er na het uitvoeren van deze informatie volgens Windows geen updates beschikbaar dan bent u volledig bijgewerkt.

     Mocht u nog twijfelen dan kunt u de laatste update: Windows 10 21H1 (Mei 2021) installeren via de UpdateAssistent. Deze informatie vind u ook in de link die ik u zojuist heb verstrekt. Als het niet lukt of u krijgt een foutmelding dan hoor ik het graag dan probeer ik u te helpen. Ik hoop dat het hiermee lukt! Groet, Stefan.

     • Dank je wel Stefan, ik ga er morgen naar kijken, dank voor je moeite en tijd, ik laat even weten hoe het is gegaan!
      Fijne avond, groetjes van Yvon

     • Stefan, ik ben er toch maar even aan begonnen, maar nadat ik Windows Update heb aangevinkt, moet ik
      Controleren op updates, maar die zie ik niet staan, en dan weet ik het niet meer, Zie printscreen

     • Gaat helemaal goed! De nieuwste update 21H1 is al gedownload en wordt na het klikken op de knop “Nu opnieuw opstarten” geïnstalleerd. Klik dus op deze knop. Sla wel even het huidige werk op uw computer wordt herstart. Als de herstart is afgerond controleer daarna nogmaals op updates via de link die ik eerder heb verstrekt. Ziet er goed uit! Succes, Groet Stefan.

     • Goedemorgen Stefan, Ik denk dat er een vlo op de lijn zit, want mijn berichtje van woensdagavond is denk ik niet doorgekomen, ik zie het hier niet meer.
      Driemaal is scheeprecht, dus in de herhaling….
      Ik heb opnieuw opgestart en in de printscreen wat ik nu zie.
      Gaat dit het zijn denk je? Hoop ik…..

      In ieder geval wederom DANK voor je antwoord, je tijd en aandacht en moeite en geduld! Fijne dag, groetjes van Yvon

     • Goedemorgen, klopt. Windows is helemaal bijgewerkt. De laatste Windows-updates zijn geïnstalleerd. Fijn dat ik kon helpen. Fijne dag! Groet, Stefan

     • Ooooh, SUPER!!!
      Nogmaals een hele dikke dank je wel, je bent geweldig!
      Ik heb je opgeslagen bij mijn favorieten (ha ha!), dan vind ik je ook weer terug als ik nog eens iets te vragen heb.
      Jij ook een fijne dag en weekend! Groetjes van Yvon

 1. Na windows update staat hij in vliegtuigstand…als ook de geluidskaart gaat niet meer. Kan deze op geen enkele manier uitzetten. Dus geen wifi meer en geen geluid. Om het nog erger te maken ook tweede laptop update en juist het zelfde probleem. Iemand tips

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!