Wat te doen als U Windows 10 niet kunt updaten? – PC-Tips.Info

Windows-updates zijn zeer belangrijk om uw systeem te beschermen tegen virus bedreigingen, met name Ransomware. Standaard wordt de Windows Update-service op de achtergrond uitgevoerd en worden updates van Microsoft-servers gedownload.

Automatische controle op updates kan worden uitgeschakeld en overgeschakeld op handmatig. Het is echter mogelijk dat het Windows update proces vast komt te zitten op een bepaalde fase. “op zoek naar updates…”, of “het downloaden van updates…”. Het lijkt dan niet meer mogelijk om updates te installeren.

Na een nieuwe installatie van Windows 10 kan een grote hoeveelheid aan updates nodig zijn om uw systeem te voorzien aan de laatste standaarden. Het downloaden van Windows 10 updates via het internet en de installatie van updates kan uren duren.  Meestal is het installeren van services packs sneller dan het downloaden en installeren van elke afzonderlijke update.

Het oplossen van problemen met Windows Update is even eenvoudig als het uitvoeren van de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update. Echter in sommige gevallen is het noodzakelijk om Windows opnieuw te installeren. In deze instructie gaan we na waar het probleem mogelijk zit alvorens Windows 10 opnieuw te installeren.

Wat te doen als U Windows 10 niet kunt updaten?

In eerste instantie is het belangrijk om te zien of updates inderdaad zijn blijven hangen in Windows 10. Ga naar de zoekbalk onderin windows 10 en type: update, klik daarna door op Naar updates zoeken. Er verschijnt nu een venster met daarin de progressie van het downloaden en installeren van updates voor Windows 10.

windows 10 updates installeren

Identificeer of er inderdaad updates zijn blijven hangen, en waar nodig herstart de machine als daarom wordt gevraagd. Om te identificeren welke updates wel zijn geslaagd, klik door op Geschiedenis van updates.

windows 10 update geschiedenis

aan de datum kunt u zien of de windows 10 updates recentelijk zijn bijgewerkt.

probleemoplosser voor Windows Update

Als er zich foutmeldingen voordoen tijdens het installeren van updates voor Windows 10, kunt u de problemen identificeren met de probleemoplosser voor windows 10. U kunt de windows 10 troubleshoot (probleemoplosser) voor windows 10 via microsoft downloaden.

Open het bestand wu170509.diagcab als administrator. Windows probleem oplosser wordt nu opgestart.

windows 10 probleemoplosser

Selecteer Windows update en klik op Volgende. Windows 10 gaat nu zoeken naar problemen met Windows 10 updates, afhankelijk van het probleem zal Windows 10 probleemoplosser u adviseren wat te doen.

Windows Update cache verwijderen in Windows 10

Windows 10 ondersteunt het verwijderen van update cache zonder te hoeven starten in Windows 10 veilige modus. U dient dan echter wel eerst twee windows services te stoppen voordat u de update cache kunt verwijderen. De update cache kan soms blijven hangen, het is daarom te adviseren om de cache (tijdelijke bestanden) te verwijderen en windows 10 opnieuw naar updates te laten zoeken.

Windows 10 services stoppen

Klik met de rechter muisknop op de startknop van windows 10 en selecteer uitvoeren, type in het uitvoer-venster: services.msc.

windows 10 update services stoppen

Er opent zich nu een venster met de Windows services, zoek in de lijst naar: Background Intelligent Transfer Service en Windows update. Selecteer de services met de rechtermuisknop en selecteer stoppen. Let op: beide services.

windows 10 services stoppen updates

Open nu de Windows Verkenner, en ga naar: C:\Windows\SoftwareDistribution. Selecteer alle bestanden en mappen in C:\Windows\SoftwareDistribution en verwijder deze. Dus de folder helemaal leeg maken.

SoftwareDistribution leegmaken

Ga nu terug naar de Windows Services, en start de services Background Intelligent Transfer Service en Windows Update.

windows update service starten

Laat Windows 10 nu opnieuw zoeken naar updates!

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

16 Reacties

 1. Jan Waelkens
  mei 23, 2018
 2. Ferdi Klaassen
  juni 3, 2018
 3. F Krikke
  september 13, 2019
 4. Ruud
  september 18, 2019
  • Stefan
   september 18, 2019
 5. ruud
  september 19, 2019
  • Stefan
   september 19, 2019
 6. Robert
  september 25, 2019
 7. Ruud
  oktober 4, 2019
  • Stefan
   oktober 4, 2019
 8. Rene Verstraeten
  december 18, 2019
 9. Wim D. Bloemzaad
  februari 22, 2020

Plaats een reactie