More
  Startpagina Handige tips Wat te doen als U Windows 10 niet kunt updaten? - PC-Tips.Info

  Wat te doen als U Windows 10 niet kunt updaten? – PC-Tips.Info

  Windows-updates zijn zeer belangrijk om uw systeem te beschermen tegen virus bedreigingen, met name Ransomware. Standaard wordt de Windows Update-service op de achtergrond uitgevoerd en worden updates van Microsoft-servers gedownload.

  Automatische controle op updates kan worden uitgeschakeld en overgeschakeld op handmatig. Het is echter mogelijk dat het Windows update proces vast komt te zitten op een bepaalde fase. “op zoek naar updates…”, of “het downloaden van updates…”. Het lijkt dan niet meer mogelijk om updates te installeren.

  Na een nieuwe installatie van Windows 10 kan een grote hoeveelheid aan updates nodig zijn om uw systeem te voorzien aan de laatste standaarden. Het downloaden van Windows 10 updates via het internet en de installatie van updates kan uren duren.  Meestal is het installeren van services packs sneller dan het downloaden en installeren van elke afzonderlijke update.

  Het oplossen van problemen met Windows Update is even eenvoudig als het uitvoeren van de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update. Echter in sommige gevallen is het noodzakelijk om Windows opnieuw te installeren. In deze instructie gaan we na waar het probleem mogelijk zit alvorens Windows 10 opnieuw te installeren.

  Wat te doen als U Windows 10 niet kunt updaten?

  In eerste instantie is het belangrijk om te zien of updates inderdaad zijn blijven hangen in Windows 10. Ga naar de zoekbalk onderin windows 10 en type: update, klik daarna door op Naar updates zoeken. Er verschijnt nu een venster met daarin de progressie van het downloaden en installeren van updates voor Windows 10.

  windows 10 updates installeren

  Identificeer of er inderdaad updates zijn blijven hangen, en waar nodig herstart de machine als daarom wordt gevraagd. Om te identificeren welke updates wel zijn geslaagd, klik door op Geschiedenis van updates.

  windows 10 update geschiedenis

  aan de datum kunt u zien of de windows 10 updates recentelijk zijn bijgewerkt.

  probleemoplosser voor Windows Update

  Als er zich foutmeldingen voordoen tijdens het installeren van updates voor Windows 10, kunt u de problemen identificeren met de probleemoplosser voor windows 10. U kunt de windows 10 troubleshoot (probleemoplosser) voor windows 10 via microsoft downloaden.

  Open het bestand wu170509.diagcab als administrator. Windows probleem oplosser wordt nu opgestart.

  windows 10 probleemoplosser

  Selecteer Windows update en klik op Volgende. Windows 10 gaat nu zoeken naar problemen met Windows 10 updates, afhankelijk van het probleem zal Windows 10 probleemoplosser u adviseren wat te doen.

  Windows Update cache verwijderen in Windows 10

  Windows 10 ondersteunt het verwijderen van update cache zonder te hoeven starten in Windows 10 veilige modus. U dient dan echter wel eerst twee windows services te stoppen voordat u de update cache kunt verwijderen. De update cache kan soms blijven hangen, het is daarom te adviseren om de cache (tijdelijke bestanden) te verwijderen en windows 10 opnieuw naar updates te laten zoeken.

  Windows 10 services stoppen

  Klik met de rechter muisknop op de startknop van windows 10 en selecteer uitvoeren, type in het uitvoer-venster: services.msc.

  windows 10 update services stoppen

  Er opent zich nu een venster met de Windows services, zoek in de lijst naar: Background Intelligent Transfer Service en Windows update. Selecteer de services met de rechtermuisknop en selecteer stoppen. Let op: beide services.

  windows 10 services stoppen updates

  Open nu de Windows Verkenner, en ga naar: C:\Windows\SoftwareDistribution. Selecteer alle bestanden en mappen in C:\Windows\SoftwareDistribution en verwijder deze. Dus de folder helemaal leeg maken.

  SoftwareDistribution leegmaken

  Ga nu terug naar de Windows Services, en start de services Background Intelligent Transfer Service en Windows Update.

  windows update service starten

  Laat Windows 10 nu opnieuw zoeken naar updates!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jan Waelkens
  Jan Waelkens
  2 jaren geleden

  Maar wat als u niets meer kunt doen?
  Startknop werkt niet, geen verkenner, geen locatie bureaublad, enz… PC helemaal “bevroren” tijdens laatste update

  Ferdi Klaassen
  Ferdi Klaassen
  2 jaren geleden

  Hallo pc-tipper(s)
  Het updaten werkte niet, vele malen geprobeerd
  Met bovenstaande aanwijzingen “Windows Update cache verwijderen” enz. toen wél gelukt, bedankt!
  Ferdi Klaassen

  F Krikke
  F Krikke
  10 maanden geleden

  De datastore en reporting events in deze folder zijn niet te verwijderen. Volgens windows zijn ze steeds in gebruik. Is hier nog een oplossing voor?

  Ruud
  Ruud
  10 maanden geleden

  Stefan de link in je bericht van 13 sept wordt niet meer ondersteund door MS. Er worden andere probleemoplossers geadviseerd.
  2e) Ik heb hetgeen je in bovenstaand artikel schrijft geprobeerd. Bij updaten krijg ik steeds het bericht “windows 10 kan geen verbinding maken met de updateservice” . En wellicht ten overvloede; ‘geschiedenis van updates’ is ook helemaal blanco. Ik gebruik W10/1903. Heb jij nog suggesties om de boel op te lossen?

  ruud
  ruud
  10 maanden geleden

  Heeft niet geholpen, nog steeds melding; geen contact met updateservice

  Robert
  Robert
  10 maanden geleden

  Beste,
  Ik kan geen update’s meer installeren op windows update.
  Ik heb windows 10.

  Ruud
  Ruud
  10 maanden geleden

  “Wilt u contact opnemen via het contact formulier, ik ga u helpen per e-mail als u dat wilt.”
  Ik neem uw uitnodiging graag aan.
  Maar helaas is de contactpagina niet invulbaar ( ik kan over mail een screenprint sturen ) Mijn mail is {verwijderd}. Zend u mij uw mailadres in dezen aub. Met vr.gr.
  Ruud

  Rene Verstraeten
  Rene Verstraeten
  7 maanden geleden

  Ik heb precies hetzelfde win 10 update naar versie 1903 of 1909 , ik werk nog met 1803 vanaf nov 2018 : Ik ben al dagen kwijt aan het puzzelen en proberen, Ram eruit en weer erin alle PCI kaarten er uit er in, software gedeïnstalleerd, Avast gedeïnstalleerden er weer op nadat het toch geen verschil maakte internet sites lezen over dit probleem. Ik ben zeker niet de enige!, er waren op de Microsoft site iets van 270 mensen die dezelfde problemen melden onder slechts 1 reactie , dus ik denk dat het een redelijk omvangrijk probleem is, met mogelijk… Lees verder »

  Wim D. Bloemzaad
  5 maanden geleden

  Ik werd getriggerd door foutcode 0xc1900101 zonder achtervoegsel. Conform de Microsoft hulp Probleem Oplosser gedraaid en die had SoftwareDistribution gebackuped en leeg gemaakt. Bij windows update gebeurde er niets, alleen de opmerking Uw PC is bijgewerkt. Volgens Microsoft de volgende stappen uitgevoerd: Backup Intelligent Transfer Services en Windows Update gestopt C:\windows\SoftwareDistribution leeggemaakt Backup Intelligent Transfer Services en Windows Update gestart Windows updates zoeken gestart en als antwoord: Uw PC is bijgewerkt. Doch er veranderd niets. Vervolgens Windows 10 updateassistent gedraaid en deze zegt dat 1809 is geïnstalleerd en dat 1909 wordt gedownload, wat ook gebeurd en later zegt dit tool… Lees verder »

  Evert
  Evert
  3 maanden geleden

  Zeer bedankt voor de aanwijzingen! werkt!

  Wouter
  Wouter
  3 maanden geleden

  Als ik bij PC-instellingen op Bijwerken en beveiliging klik, sluit het scherm en gebeurt er verder niets.
  De laatste updates blijkt van 24 november 2019.
  Via het configuratiescherm zoeken naar Windows update problemen levert niets op.

  Richard
  Richard
  2 maanden geleden

  Helaas geen werkende oplossing voor mij. Update werkt niet, geeft geen foutcode maar de melding:
  “We kunnen geen verbinding maken met de updateservice. We proberen het later opnieuw of u kunt het nu zelf controleren. Lukt het downloaden nog steeds niet, controleer dan of u verbinding met internet hebt.”
  In januari heb ik handmatig een update uitgevoerd naar 1909 maar ook dat heeft niet geholpen bij de automatisch update functionaliteit

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  21
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x