Automatische Windows Updates uitschakelen in Windows 10, PC-Tips.info


Windows 10 wordt automatisch bijgewerkt naar de laatste updates zodra deze beschikbaar worden gesteld door Microsoft. Als er nieuwe Windows 10 updates beschikbaar zijn wordt er door Windows Update automatisch een update geïnstalleerd in het voor gedefinieerde tijdvlak die door de gebruiker is ingesteld.

De meeste kritische updates worden door Windows 10 automatisch gedownload en geïnstalleerd, sommige optionele updates vragen om bevestiging om geïnstalleerd te worden en bij andere Windows updates moet u eerst de gebruikersvoorwaarden accepteren.

Het is mogelijk om automatische updates in Windows 10 volledig uit te schakelen. Als U automatische updates voor Windows 10 uitschakelt dan wordt dit ingesteld voor alle Windows gebruikers. U heeft administrator rechten nodig om de instellingen te wijzigen m.b.t. het uitschakelen van automatische updates voor Windows 10.

In dit artikel leg ik uit hoe U automatische updates in Windows 10 kunt uitschakelen. Handmatig Windows updates zoeken en installeren blijft nog mogelijk.

Automatische Windows updates uitschakelen in Windows 10

windows automatische updates uitschakelen

Windows Update uitschakelen via de Group Policy Editor (Groepsbeleid)

De Local Group Policy Editor (gpedit.msc) is een Microsoft Management Console (MMC) snap-in die een enkele gebruikersinterface biedt waarmee alle instellingen voor Computerconfiguratie en Gebruikersconfiguratie van lokale groepsbeleids objecten kunnen worden beheerd.

Belangrijk: De Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) is standaard niet beschikbaar in de Windows 10 Home editie.

Echter, in het volgende artikel – Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) voor Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home editie – heb ik beschreven hoe U wel gpedit.msc kunt installeren in Windows 10, Windows 8 of Windows 7 Home of Starter editie.
Met de Local Group Policy Editor kunt U Windows automatische updates uitschakelen in Windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in de linkerhoek in Windows 10. In het start-menu selecteer Uitvoeren.

gpedit.msc openen

In het Uitvoeren venster type: gpedit.msc

De Local Group Policy Editor (Groepsbeleid editor) wordt nu geopend. Open de volgende menu-items in het linker menu in de groepsbeleid editor.

ComputerconfiguratieBeheersjablonenWindows-onderdelen

groepsbeleid editor windows 10

Klik daarna op Windows Update. In het rechter-menu genaamd Instellingen, selecteer Automatische updates configureren. Om de Automatische updates configureren instellingen te wijzigen dubbelklik op Automatische updates configureren.

groepsbeleid editor - group policy editor windows 10

Er verschijnt nu een Automatische updates configureren scherm. Selecteer de instelling Uitgeschakeld en bevestig met Toepassen en OK.

automatische updates windows 10 uitschakelen via gpedit

Opmerking van Microsoft:
Met deze optie kunnen lokale administrators in het configuratiescherm Automatische updates een configuratieoptie naar keuze selecteren. Lokale administrators kunnen de configuratie voor Automatische updates niet uitschakelen. Als de status voor dit beleid is ingesteld op Uitgeschakeld, moeten alle updates die beschikbaar zijn op de Windows Update-website handmatig worden gedownload en geïnstalleerd. Hiertoe zoekt u via Start naar Windows Update.

Herstart nu uw computer om de instellingen toe te passen op de aankomende Windows 10 automatische updates.

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

2 Reacties

  1. erwtje911
    april 25, 2019
    • Stefan
      april 25, 2019

Plaats een reactie