Veilig zoeken in Windows 11 aanpassen? Zo werkt het!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 11 komt met een ingebouwde zoekfunctie. Door te zoeken in Windows 11 kunt u inhoud ophalen van uw lokale computer, maar er worden ook zoekresultaten weergegeven die worden gevonden op het internet. Deze zoekresultaten die via het internet worden weergegeven in Windows 11 kunt u filteren.

De inhoud die wordt weergegeven in Windows 11 kunt u filteren op drie niveaus. Dit zijn de niveaus strikt, gemiddeld en uit. Alle drie deze zoekfilters hebben betrekking op zoekresultaten die inhoud voor volwassenen filteren.

In Windows 11 kunt u dus zelf bepalen of de inhoud voor volwassenen wordt weergegeven in de zoekresultaten. Tijdens het zoeken op het web naar antwoorden op uw vragen, kunnen deze zoekopdrachten soms resultaten of koppelingen naar resultaten opleveren die mogelijk niet geschikt zijn voor de jongere leeftijd. Windows zoeken kan ook een voorbeeld geven van webinhoud die ook inhoud voor volwassenen kan bevatten, vooral wanneer u zoekt op trefwoorden die ook verwijzingen naar inhoud voor volwassenen bevatten.

In dit artikel leg ik u uit hoe u de “Veilig zoeken” filter in Windows 11 kunt aanpassen.

Veilig zoeken in Windows 11 aanpassen

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. In het menu klik op Instellingen.

Windows instellingen openen

Klik in het linkermenu op: Privacy & Beveiliging. Klik daarna op Machtigingen zoeken.

Machtigingen zoeken aanpassen in Windows 11

Hier kunt u het veilig zoeken in Windows 11 aanpassen. Er zijn twee verschillende filters die inhoud voor volwassenen kunnen beperken en een filter die het veilig zoeken uitschakelt.

De eerste filter is “Strikt”. Deze “Strikt” filter haalt erotische tekst, afbeeldingen en video’s uit zoekresultaten als u via Windows 11 zoekt. De tweede filter is “Gemiddeld”. De “Gemiddeld” filter haalt alleen erotische afbeeldingen en video’s uit de zoekresultaten maar geen erotische teksten. Dit is de standaard veilig zoeken filter.

De derde filter is “Uit”. Als u de “Uit” filter gebruikt wordt er geen erotische inhoud gefilterd.

Veilig zoeken aanpassen in Windows 11

Als u zich afvraagt op welke zoekresultaten dit “Veilig zoeken” filter van toepassen is? Dat is de filter voor de Bing zoekmachine. Als u via het vergrootglas in Windows 11 een zoekopdracht uitvoert dan wordt Bing geopend.

Veilig zoeken filter inschakelen in Windows 11

Heeft u een van genoemde “Strikt”, “Gemiddeld” veilig zoeken filters ingezet dan worden de zoekresultaten in de Bing zoekmachine beperkt. De zoekresultaten worden niet beperkt als u via de Microsoft Edge browser naar Bing.com gaat en op die manier een erotisch gerelateerde zoekopdracht uitvoert.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓