Vorige Windows installatie verwijderen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Heeft u onlangs een upgrade uitgevoerd van Windows 10 naar Windows 11? Dan heeft u misschien gemerkt dat uw primaire schijf meer schijfruimte in beslag neemt.

Dit komt doordat de bestanden en mappen van de vorige Windows-installatie zijn opgeslagen in de map “Windows.old” onder het Windows-installatiestation. Wanneer u uw besturingssysteem upgrade van lager naar hoger, bijvoorbeeld van Windows 10 naar Windows 11; wordt automatisch de map “Windows.old” aangemaakt.

In deze Windows.old map wordt alle informatie van de vorige versie van Windows opgeslagen, dus als u uw pc wilt terugzetten naar de vorige staat, kunt u binnen tien dagen na de installatie van het nieuwere Windows-besturingssysteem teruggaan. Sinds kort heb ik een artikel toegevoegd om de 10 dagen te verlengen.

De Windows.old map is veilig om te verwijderen. Het scheelt een hoop schijfruimte. U dient echter wel zeker te zijn dat u deze map wilt verwijderen. Als u ooit nog terug wilt naar de vorige Windows installatie dan kan dat na het verwijderen van Windows.old niet meer. Maak dus een doordachte keuze.

Vorige Windows installatie verwijderen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op Systeem en daarna op Opslag. Klik op aanbevelingen opschonen. Klik op Tijdelijke bestanden en daarna op vorige Windows installaties.

Vorige Windows installatie verwijderen in Windows 11
U mist de optie, maar dat komt doordat ik werk op een virtuele machine. Hier vind u de instelling.

Klik daarna op de Opschonen knop. Er wordt nu schijfruimte vrijgemaakt door de vorige Windows installatie bestanden te verwijderen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!