Home PC tips Windows Verborgen bestanden weergeven in Windows 11? Dit is hoe!

Verborgen bestanden weergeven in Windows 11? Dit is hoe!

4
Verborgen bestanden weergeven in Windows 11

In Windows 11 kunt u verborgen bestanden weergeven. Het werkt eigenlijk zo goed als identiek als in andere versies van Windows.

Echter, het kan even zoeken zijn om de verborgen bestand opties weer te geven. De instellingen om de verborgen bestanden weer te geven zitten in Windows 11 niet in een tekst menu onderdeel maar onder een nieuw icoon.

Dit is hoe u verborgen bestanden en verborgen systeembestanden kunt weergeven in Windows 11.

Verborgen bestanden weergeven in Windows 11

Om verborgen bestanden weer te geven in Windows 11 begint u met het openen van de Windows verkenner. De Windows verkenner kunt u starten vanuit de taakbalk.

Klik daarna bovenin in het menu op de drie horizontale puntjes om het Opties menu te openen.

De mapopties in Windows 11 worden geopend. Navigeer in de Geavanceerde instellingen tot u bij “Verborgen bestanden en mappen” bent. Klik daarna op de optie: Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven.

Om verborgen systeembestanden weer te geven in Windows 11 volgt u de volgende stappen. In de Geavanceerde instellingen klik op de optie: Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen) en schakel deze optie uit.

Bevestig de onderstaande vraag met Ja.

U wilt beveiligde besturingssysteembestanden (met het kenmerk Systeem en Verborgen) in Bestandenverkenner weergeven. Deze bestanden zijn nodig voor het starten en uitvoeren van Windows. Als u deze bestanden verwijdert of bewerkt, werkt uw computer mogelijk niet meer. Weet u zeker dat u deze bestanden wilt weergeven?

U heeft nu verborgen bestanden en verborgen systeembestanden weergegeven in Windows 11.

Er is nog een tweede manier. Dit werkt in principe hetzelfde maar dan op de “nieuwe” Windows 11 manier.

Open de Windows-verkenner. Ga naar de locatie van de verborgen bestanden of mappen die u wenst weer te geven. Klik bovenin het menu op “Weergeven”. Klik daarna nogmaals in het menu op “Weergeven”. Klik daarna op “Verborgen Items”.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

4 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten