Volledig scherm verplaatsen naar ander beeldscherm

Stefan
Volledig scherm verplaatsen naar ander beeldscherm

Als u een app of een spel geopend heeft in volledig vullend scherm, dan kunt u dit scherm makkelijk verplaatsen naar een ander beeldscherm.

Bijvoorbeeld, als u meerdere monitoren gebruikt, kan het handig zijn om applicaties of vensters naar een ander scherm te verplaatsen voor betere organisatie of efficiƫntie. Dit is vooral nuttig voor taken die veel schermruimte vereisen, zoals grafisch ontwerp, videobewerking of het beheren van meerdere applicaties tegelijk.

Ook kan het verplaatsen van vensters tussen verschillende beeldschermen de workflow verbeteren door een betere verdeling van de werkruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld referentiemateriaal op het ene scherm hebben en een werkdocument op het andere.

Volledig scherm verplaatsen naar ander beeldscherm

Via toetsencombinatie

De snelste manier om een beeldvullend spel of app te verplaatsen naar een ander scherm is via een toetsencombinatie. U kunt hiervoor de ALT + ENTER toetsencombinatie gebruiken om het venster te verkleinen om vervolgens het venster te verplaatsen door de toetsencombinatie SHIFT + Windows en de gewenste linker of rechter toets in te drukken. Het venster wordt dan direct verplaatst.

U kunt de ALT + ENTER toetsencombinatie ook gebruiken om het venster te verkleinen en vervolgens zelf het venster naar de gewenste monitor te slepen.

Via projectie opties

Als u snel het venster naar een andere monitor wilt verplaatsen, dan kunt u hiervoor de projectie opties gebruiken. Druk op de Windows + P toetsencombinatie en kies voor “Alleen tweede monitor”. Houd er rekening mee dat de huidige monitor dan een zwart scherm toont.

projectie opties

Via primaire beeldscherm instellingen

Om uw gameclient op een specifiek scherm te laten openen in Windows 11 of 10, kunt u het primaire scherm instellen via de instellingen. Sluit eerst uw gameclient of herstart deze na het toepassen van de wijzigingen.

In Windows 11:

  1. Druk op Windows + I om Instellingen te openen. Ga naar het tabblad Systeem en kies Beeldscherm.
  2. Of klik met de rechtermuisknop ergens op uw bureaublad en kies Beeldscherminstellingen uit het contextmenu.
  3. In de sectie Beeldscherm ziet u al uw schermen in het schermindelingsgebied. Klik op uw voorkeursscherm.
  4. Onder de beeldscherminstellingen, open het menu Meerdere beeldschermen en kies Maak dit mijn hoofdscherm.
Lees ook
Windows 11 back-up maken naar Externe Harde Schijf

Als uw computer uw andere scherm(en) niet automatisch detecteert, verschijnt de interface voor schermindeling niet. Ga naar het menu Schaal en indeling en open Meerdere beeldschermen. Klik op de Detecteer knop om andere monitoren te zoeken.

In Windows 10:

  1. Klik met de rechtermuisknop ergens op uw bureaublad en kies Beeldscherminstellingen.
  2. Onder Uw beeldschermen herschikken, selecteer uw voorkeursscherm.
  3. Navigeer vervolgens naar beneden naar de sectie Meerdere beeldschermen. Vink het vakje Maak dit mijn hoofdscherm aan.

Uw schermen worden tijdelijk zwart en laden even. Wanneer u uw game de volgende keer start, zal deze openen op het door u geselecteerde hoofdscherm.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer: Kies zelf wanneer Windows uw beeldscherm uitschakelt.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *