De Windows Firewall in- of uitschakelen in Windows 10

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Windows Firewall is net als in alle andere Windows-versies ook aanwezig in Windows 10. Dit is maar goed ook want het blokkeert een hoop inkomende verbindingen die u niet wilt toestaan.

Nu heeft iedereen tegenwoordig een router tussen de computer en het daadwerkelijke internet hangen die al een hoop afvangt. Maar mocht u rechtstreeks via het modem met of zonder router functie met het internet communiceren dan is de Windows 10 Firewall een must-have.

Natuurlijk het is niet zo goed als bijvoorbeeld als ZoneAlarm Firewall, maar het doet zijn werk. U wilt de firewall inschakelen of uitschakelen. Dit is gelukkig niet zo heel ingewikkeld en ik zal u uitleggen in deze instructie hoe te werk te gaan.

Windows 10 Firewall in of uitschakelen

In eerste instantie gaan we de configuratie van de Windows 10 firewall instellingen openen. Dit kunt u het beste doen door bij het zoek balkje onderin bij Windows 10 “windows firewall” te typen.

Selecteer daarna “Windows Firewall met geavanceerde beveiliging

windows-10-firewall-openen

Er opent zich nu een venster met geavanceerde instellingen waarin u een hoop kunt instellen voor de windows firewall.

U kunt in dit scherm kiezen om verschillende profielen zoals “Domeinprofiel”, “Priveprofiel” of “Openbaar profiel” te configureren.

Aan de hand van in wat voor netwerk uw computer zich bevind dient u de firewall voor dit profiel in of uit te schakelen.

windows-10-firewall-instellen

Klik op “Eigenschappen van Windows Firewall

U kunt dan bij het geselecteerde profiel, zoals eerder vermeld selecteren bij “Status van firewall” of deze ingeschakeld of uitgeschakeld dient te worden.

Als u problemen ondervind met de Windows Firewall dan kunt u de instellingen van de Firewall herstellen naar standaardwaarden. Al de instellingen van de Windows firewall gaan hiermee verloren.

In de Windows 10 zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als Administrator.

cmd uitvoeren als administrator

In het Opdrachtprompt venster type: netsh advfirewall reset

netsh advfirewall reset

U krijgt nu “Ok.” terug als de reset van de Windows Firewall succesvol is uitgevoerd. Herstart uw computer en controleer of het probleem is opgelost.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
 1. als ik mijn fire wall defender zowel bij prive als openbaar op de aanbevolen blokje toelaat, dat dan heel veel het niet doet, bepaalde websites, en de wifi

  • Dat is vervelend, probeer het volgende. In het zoekvenster in de Windows taakbalk zoek op cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op cmd.exe en selecteer uitvoeren als Administrator. In het cmd venster type: netsh advfirewall reset
   Herstart uw computer om te zien of het nu opgelost is.
   Niet opgelost?
   In het zoekvenster in de Windows taakbalk zoek op wf.msc. Klik met de rechtermuisknop op wf.msc en selecteer uitvoeren als Administrator.
   Klik op regels voor uitgaande verbindingen. Klik daarna op kolom bewerking. Sorteer de bewerking kolom op Blokkeren. Controleer of er regels tussenstaan waarvan u denkt dat ze er niet thuishoren. Klik op de regel en selecteer verwijderen. De regels kunnen een persoonlijke naam hebben en ik kan u daarom niet aangeven welke regels specifiek verwijderd dienen worden. Ik hoor graag of het is opgelost.

 2. Bij mij kan de firewalDevender niet worden ingeschakeld op prive. hij staat verbonden met vliegtuigen en horeca gelegenheden. alles geprobeerd en het lukt niet. ook aan microsoft gevraagd en deze zegt neem verbinding op met uw bedrijf. Dus ben ik dan niet beveiligd, steeds veranderd er iets aan mijn beeldscherm, alles is steeds anders,

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!