Windows Firewall uitschakelen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Net als zijn voorgangers heeft Windows 11 ook een ingebouwde firewall die door Windows Defender wordt beheerd. Deze firewall beschermt uw computer tegen malware aanvallen en allerlei kwaadaardige apps wanneer u verbinding maakt met het internet. Het gebruikt vooraf gedefinieerde regels om uw computer te beschermen tegen schadelijke toepassingen.

Sommige antivirussoftware van derden wordt ook geleverd met een eigen firewall. Wanneer u die installeert, wordt de Windows firewall automatisch uitgeschakeld. Als u stopt met antivirus of de installatie van uw PC ongedaan maakt, wordt de firewall geactiveerd en begint uw computer te beschermen.

Echter, als u het internet niet kunt openen of er zijn problemen op uw PC, en u vermoedt dat firewall de hoofdoorzaak kan zijn, kunt u deze Windows firewall uitschakelen.

Windows Firewall uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Privacy & beveiliging. Klik daarna op Windows-beveiliging.

Open de Windows-beveilging instellingen door op de Windows-beveiliging openen knop te klikken. Links klikt u op Firewall- en netwerkbeveiliging. Open daarna de “Openbaar netwerk” instelling of een ander netwerk wat (actief) is.

Firewall- en netwerkbeveiliging instellingen in Windows 11

Schakel de “Microsoft Defender Firewall” uit. Hierdoor is uw apparaat kwetsbaar. Klik nogmaals om de “Microsoft Defender Firewall” weer terug in te schakelen.

Microsoft Defender firewall uitschakelen

Onderstaande tip is optioneel.

Ervaart u problemen met de Windows Firewall?

Om de Firewall instellingen terug te resetten na een mogelijk ongewenste wijziging, gaat u terug naar de Firewall en netwerkbeveiliging instellingen.

Klik op de link: Firewalls herstellen op standaardwaarden.

Firewalls instellen op standaardwaarden

Bevestig nogmaals de Firewall reset door op de knop: Standaardinstellingen herstellen te klikken.

Firewall standaardinstellingen herstellen

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
  1. Hallo Stefano.dit hebben wij allemaal geprobeerd,maar dat lukt niet.kun je Windows 11 herstellen zonder dat je wat kwijt raakt.heb ook geen andere virus programma.dit kwam nadat ik Windows 11 erop had gezet

  2. heb windows 11 geinstalleerd want dat gaf de laptop aan en na deze update deed mijn windows firewall niet meer.staat wel actief maar kan hem niet meer aanzetten.alles geprobeerd.kunt u mij helpen

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!