Windows Firewall uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Net als zijn voorgangers heeft Windows 11 ook een ingebouwde firewall die door Windows Defender wordt beheerd. Deze firewall beschermt uw computer tegen malware aanvallen en allerlei kwaadaardige apps wanneer u verbinding maakt met het internet. Het gebruikt vooraf gedefinieerde regels om uw computer te beschermen tegen schadelijke toepassingen.

Sommige antivirussoftware van derden wordt ook geleverd met een eigen firewall. Wanneer u die installeert, wordt de Windows firewall automatisch uitgeschakeld. Als u stopt met antivirus of de installatie van uw PC ongedaan maakt, wordt de firewall geactiveerd en begint uw computer te beschermen.

Echter, als u het internet niet kunt openen of er zijn problemen op uw PC, en u vermoedt dat firewall de hoofdoorzaak kan zijn, kunt u deze Windows firewall uitschakelen.

Windows Firewall uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Privacy & beveiliging. Klik daarna op Windows-beveiliging.

Open de Windows-beveilging instellingen door op de Windows-beveiliging openen knop te klikken. Links klikt u op Firewall- en netwerkbeveiliging. Open daarna de “Openbaar netwerk” instelling of een ander netwerk wat (actief) is.

Firewall- en netwerkbeveiliging instellingen in Windows 11

Schakel de “Microsoft Defender Firewall” uit. Hierdoor is uw apparaat kwetsbaar. Klik nogmaals om de “Microsoft Defender Firewall” weer terug in te schakelen.

Microsoft Defender firewall uitschakelen

Onderstaande tip is optioneel.

Ervaart u problemen met de Windows Firewall?

Om de Firewall instellingen terug te resetten na een mogelijk ongewenste wijziging, gaat u terug naar de Firewall en netwerkbeveiliging instellingen.

Klik op de link: Firewalls herstellen op standaardwaarden.

Firewalls instellen op standaardwaarden

Bevestig nogmaals de Firewall reset door op de knop: Standaardinstellingen herstellen te klikken.

Firewall standaardinstellingen herstellen

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓