Windows 8 of 8.1 bijwerken naar Windows 10

Stefan
Windows 8 of 8.1 bijwerken naar Windows 10

Als u nog een computer gebruikt met het Windows 8 besturingssysteem, dan is het aan te raden om voor 23 januari 2023 te upgraden naar Windows 10.

De ondersteuning voor Windows 8 of 8.1 vervalt namelijk in 2023. Als een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund door Microsoft, dan wordt uw computer kwetsbaar voor problemen en computervirussen. Windows 8 zal geen updates meer ontvangen en uw data is mogelijk niet meer veilig.

Het is relatief simpel om uw Windows 8 computer bij te werken naar Windows 10. Door te upgraden zorgt u ervoor dat uw computer en bestanden weer veilig zijn tot tenminste 14 oktober 2025. Dit is namelijk de einddatum voor ondersteuning van Windows 10 door Microsoft.

Windows 8 of 8.1 bijwerken naar Windows 10

Uw Windows 8 computer bijwerken naar Windows 10 kan worden uitgevoerd met de “Media Creation tool”.

Dit hulpmiddel download de vereiste bestanden om Windows 10 te installeren naar uw computer. Als de bestanden zijn gedownload zal de installatie starten.

Download Windows 10 installatiebestand. Klik op “Hulpprogramma nu downloaden”.

Windows 10 downloaden

Volg de stappen. Klik vervolgens op “Deze PC nu bijwerken”.

Deze PC nu bijwerken

Windows 10 zal nu naar uw computer worden gedownload.

Windows 10 downloaden

Vervolgens kunt u kiezen om persoonlijke bestanden te behouden of niet. Als u deze keuze heeft gemaakt dan zal Windows 8 worden bijgewerkt naar Windows 10. In de meeste gevallen dient u over een Windows 10 licentie te beschikken om Windows 10 te kunnen gebruiken.

Opmerking: Ik heb niet het volledige installatieproces toegevoegd aan dit artikel. De installatie spreekt voor zich en helaas beschik ik niet meer over een PC om dit artikel uitgebreid te voorzien van afbeeldingen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *