Winget installeren in Windows 11 of 10

Stefan
Winget installeren in Windows 11 of 10

Winget is een hulpmiddel via het Opdrachtprompt om software te zoeken, te installeren en te beheren.

Winget is de client interface voor de (“Windows Package Manager”). Winget kan worden gebruikt om snel software te installeren zonder het hele installatieproces te volgen of om bijvoorbeeld te verwerken in scripts. U kunt er apps mee downloaden uit de Microsoft Store en alle EXE, MSI en MSIX bestandsextensies.

Winget kan geïnstalleerd worden op verschillende manieren. U kunt het downloaden uit de Microsoft Store app, of via GitHub downloaden.

Ik raad aan om eerst te kijken of winget niet al is geïnstalleerd. Als winget niet is geïnstalleerd kunt u het met onderstaande instructie installeren.

Winget installeren in Windows 11 of 10

Als u Windows 10 22H2 of Windows 11 22H2 heeft geïnstalleerd dan beschikt de computer al over winget. Dit kunt u op de volgende manier controleren.

Klik op “zoeken” in de taakbalk. In het zoekvenster type: cmd.exe. Klik op “Opdrachtprompt”. In het Opdrachtprompt type: winget

winget in Windows 10

Als winget opent dan is winget als geïnstalleerd. Als winget niet is gevonden kunt u het op de volgende manier installeren.

Winget installeren via Microsoft Store

Open de Microsoft Store. In de zoekbalk, zoek op “app installatieprogramma” en open de “app-installaprogramma” pagina. Installeer deze app. Dit is winget.

App-installatieprogramma in de Microsoft Store

Winget installeren via GitHub

Om de laatste, experimentele of previews versies van winget te installeren kunt u winget ook downloaden vanaf GitHub.

Winget downloaden vanaf github

Lees ook: PowerShell updaten naar de laatste versie in Windows 11 of 10.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *