Word, Excel of PowerPoint snelkoppeling aanmaken in de taakbalk

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u een Windows 10 computer gebruikte, dan was het mogelijk om een snelkoppeling te slepen naar de taakbalk. Op een Windows 11 PC werkt dit vooralsnog niet. Het aanmaken van een snelkoppeling en deze snelkoppeling plaatsen op de Windows 11 taakbalk werkt net iets anders.

Als u veel werkt met Office apps zoals Microsoft Word, Excel of PowerPoint dan is het plaatsen van zo’n snelkoppeling in de Windows 11 taakbalk aan te raden. Het starten van een app vanuit de taakbalk is nu eenmaal sneller dan het openen van het Start menu en de betreffende app openen.

In dit artikel leest u hoe u een snelkoppeling van Office apps, Word, Excel of PowerPoint in de taakbalk aanmaakt. Ook leest u hoe u een snelkoppeling kunt aanmaken op de taakbalk naar bijvoorbeeld een Word, Excel of PowerPoint document.

Word, Excel of PowerPoint snelkoppeling aanmaken in de taakbalk

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoeken is te herkennen aan het vergrootglas in de Windows 11 taakbalk. Zoek vervolgens op de Office app die u wilt vastmaken aan de taakbalk.

Snelkoppeling vastmaken aan de taakbalk

In dit voorbeeld gebruik ik “Word” maar u kunt ook zoeken naar “Excel” of “Powerpoint”. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op deze app in het zoekresultaat. In het menu klik op “Aan taakbalk vastmaken”.

Word vastmaken aan de taakbalk in Windows 11

U ziet nu direct de snelkoppeling van Word, Excel of Powerpoint terug in de taakbalk. U heeft nu met succes een snelkoppeling van de betreffende Office app vast gemaakt aan de taakbalk.

Word snelkoppeling in de taakbalk in Windows 11

Document vastmaken aan de taakbalk

Als u regelmatig met hetzelfde document werkt. Het maakt even niet uit welk document, een Word-document, Excel-document of Powerpoint-presentatie. Dan kunt u dit document vastmaken aan de Windows 11 taakbalk.

Het vastmaken van het document werkt via de snelkoppeling van de Office app in de taakbalk.

Om te beginnen opent u eerst de Office app via de zojuist aangemaakte snelkoppeling. Open in Office het document waar u veel mee werkt. Sla dit document op en sluit het document weer. Als u nu met de rechtermuisknop op de snelkoppeling klikt, dan ziet u in de “Recent” weergave het zojuist geopende Office document.

Aan de rechterzijde van deze snelkoppeling ziet u een punaise pictogram. Dit is het “aan deze lijst vastmaken” pictogram. Als u erop klikt dan maakt u dit document vast in de weergave.

Document snelkoppeling aanmaken in de taakbalk in Windows 11

Om nu direct het document te openen via de snelkoppeling, klikt u met de rechtermuisknop op de Office snelkoppeling in de taakbalk. In de “Vastgemaakt” weergave ziet u het document dat is vastgemaakt. Klik erop en het document wordt direct geopend in de betreffende Office app Word, Excel of PowerPoint.

Document openen vanuit de taakbalk in Windows 11

In dit voorbeeld heb ik Word gebruikt. U kunt alle stappen ook uitvoeren met Excel of PowerPoint. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees wat u nog meer kunt doen met de taakbalk:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!