Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Miljoenen computergebruikers over de hele wereld verkiezen Microsoft Office Word en Excel boven andere programma’s om documenten te maken, te bewerken en te bekijken.

Over het algemeen, wanneer u Microsoft Office 365 of Office 2021/2019/2016 installeert, stelt het Office installatieprogramma Microsoft Word, Microsoft Excel en andere Office apps automatisch in als de standaard voor ondersteunde bestandstypen. Soms zijn ze echter, om verschillende redenen, niet de standaardprogramma’s op uw computer.

In Windows 11 dient u dan een koppeling te maken tussen ondersteunde bestandstypes zoals (“.doc”), (“.docx”) of (“.xls”), (“.xlsx”) en het besturingssysteem. Op het moment dat u de koppeling heeft gemaakt kunt u de bestandstypes voor Office apps weer openen met de bijbehorende app.

Microsoft Office Word of Excel als standaard instellen in Windows 11

Doc of Docx documenten openen met Word in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Word” en klik op de Word app.

Bestandstype koppelen aan Word documenten

Klik op het bestandstype (“.doc”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

Doc bestanden openen met Word in Windows 11

Klik daarna op het bestandstype (“.docx”) en selecteer de Word app. Als u Word niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Word uit de lijst. Klik daarna op OK.

Docx bestanden openen met Word in Windows 11

U heeft nu de bestandstypes (“.doc”) en (“.docx”) gekoppeld aan de Word app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Xls of Xlsx bestanden openen met Excel in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Apps en daarna op Standaard-apps.

Zoek naar “Excel” en klik op de Excel app.

Bestandstype koppelen aan Excel documenten

Klik op het bestandstype (“.xls”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

Xls bestanden openen met Excel in Windows 11

Klik daarna op het bestandstype (“.xlsx”) en selecteer de Excel app. Als u Excel niet direct ziet klik op “Meer apps” en klik op Excel uit de lijst. Klik daarna op OK.

Xlsx bestanden openen met Excel in Windows 11

U heeft nu de bestandstypes (“.xls”) en (“.xlsx”) gekoppeld aan de Excel app. Dit type bestand wordt nu iedere keer in Windows 11 geopend met Office.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!