Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

4 manieren om een programma vast te maken aan de taakbalk

Als u veel gebruik maakt van een bepaalde app (“programma”) dan is de snelste manier om deze app te starten via de taakbalk. Het vastmaken van de app aan de taakbalk helpt om dus efficiënter te werken.

De standaard manieren om een app te starten zijn via het Start menu. Via een snelkoppeling op het bureaublad of via het uitvoerbaar bestand van de betreffende app.

In dit artikel leest u 4 verschillende manieren om een app vast te maken aan de taakbalk. U maakt dan een snelkoppeling aan in de taakbalk met pictogram. Als u klikt op deze snelkoppeling in de taakbalk opent de app direct.

programma vastmaken aan de taakbalk
Voorbeeld: Google Chrome vastgemaakt aan de taakbalk.

4 manieren om een programma vast te maken aan de taakbalk

App vastmaken aan de taakbalk via Startmenu

Het Startmenu biedt toegang de meeste apps die zijn geïnstalleerd in Windows 11. U kunt via het Startmenu een app “aan de taakbalk vastmaken”.

Klik op de Startknop. Klik nu met de rechtermuisknop op de tegel van de app die u wilt vastmaken aan de taakbalk. In het menu klik op “aan taakbalk vastmaken”.

Aan de taakbalk vastmaken

App vastmaken aan de taakbalk via Zoeken

In de taakbalk bevind zich een zoeken knop. Deze knop is herkenbaar aan het vergrootglas pictogram. Als u een app wilt vastmaken aan de taakbalk, dan kunt er naar zoeken en vanuit zoeken de app aan de taakbalk vastmaken.

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek naar de app die u wilt vastmaken aan de taakbalk en klik erop met de rechtermuisknop. In het menu klik vervolgens op “aan taakbalk vastmaken”.

App vastmaken aan taakbalk via zoeken

App vastmaken aan de taakbalk via Alle apps

Als u het Startmenu opent dan ziet u de “aanbevolen” app. Dit zijn apps die u vaak gebruikt of worden aanbevolen door Windows. In de aanbevolen sectie ziet u niet alle apps.

Om alle apps weer te geven klikt u eerst op “Alle apps”. Daarna zoekt u de app die u wilt vastmaken aan de taakbalk. Klik erop met de rechtermuisknop op en klik op “meer” en daarna op “aan taakbalk vastmaken”.

Programma vastmaken aan taakbalk via alle apps

App vastmaken aan de taakbalk via de Windows verkenner

Als u een bepaalde app wilt vastmaken aan de taakbalk en dit lukt niet via het Startmenu of via zoeken, dan kunt u het uitvoerbaar bestand (“.exe”) of (“toepassing”) vastmaken aan de Windows 11 taakbalk.

Open de Windows verkenner. Ga naar de locatie waar de toepassing zich bevind. De meeste van de toepassingen vind u in de “Program files” map. Als u het uitvoerbaar bestand gevonden heeft dan klikt u erop met de rechtermuisknop. In het menu klik eerst op “meer opties weergeven” en daarna “aan taakbalk vastmaken.

Lees hier hoe u “meer opties weergeven” kunt uitschakelen.

uitvoerbaar bestand vastmaken aan de taakbalk

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!